Helsepolitikk

De fleste medisiner virker ikke

De fleste medisiner virker ikke mot sykdommen de behandler

De fleste medisiner virker ikke mot sykdommen de behandler

Svært mange vanlige, kjemiske medisiner kurerer ikke sykdommen de behandler. Svært, svært mange virker kun lindrende på symptomet. Så lenge du spiser medisinene, holdes plagene borte og du kan leve med sykdommen.

Vi skylder ikke på umoral eller annen styggedom i det statsfinansierte helsevesenet eller hos legemiddelindustriens medlemmer. Det mangler bare incitamenter til å gjøre folk varig friske, derfor blir mange gående som livslange kunder hos verdens største og mest lønnsomme næring, ifølge dem selv.

Les også: Sammensvergelsen som holder deg syk

Til tross for at sykdommen ikke behandles, blir legemidlene markedsført som om de gjør det.

– «Ritalin mot ADHD». Den urolige blir rolig, men årsaken til at gutten eller jenta ikke klarer å sitte rolige eller beherske sinnet sitt blir ikke behandlet. Straks barnet slutter å spise medisinen kommer symptomene på at noe er galt tilbake.
– «Lipitor mot for høyt kolesterol». Så lenge du spiser pillen holdes kolesterolet nede, men årsaken til høyt kolesterol blir ikke behandlet. Straks du slutter å spise pillen, øker kolesterolet igjen.

At den kjemiske medisinen ikke virker mot sykdommen, men kun mot symptomene er så alminnelig at folk flest tenker at «slik må det være og noen annet går ikke an».

Mens legemiddelindustrien selger for svimlende 55 milliarder kroner hvert år, omsetter norske homeopater for 10 millioner. Ser du den lille grønne flekken til høyre for den røde, så ser du norske homeopater i forhold til det ordinære helsevesenet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Rødt: kostnader for det offentlige medisiner-tilbudet. Grønt: Omsetning Norske Homeopater

Rødt: kostnader for det offentlige medisiner-tilbudet. Grønt: Omsetning Norske Homeopater

 

Likevel er ikke norske helsemyndigheter bekymret over pengeforbruket på kjemiske medisiner som ikke virker mot sykdommen de foreskrives mot. De er ikke bekymret for at markedsføringen av kjemiske medisiner er mildt sagt villedende. Nei, de er bekymret for at du vil bruke pengene dine på å prøve noe annet. Noe som kanskje kan gjøre deg varig frisk.

Den lille, store forskjellen

Som kjent er hele homeopatien bygget opp rundt prinsippet om å hjelpe kroppen med å bekjempe årsaken til en sykdom. Homeopater er ikke bare opptatt av de åpenbare symptomene, men gransker de underligste ting ved pasienten for å prøve å finne hvorfor kroppen reagerer med å øke kolesterol-produksjonen eller hvorfor en guttekropp er så urolig at hodet ikke klarer å konsentrere seg på skolen.

Vi vet at kolesterol lett kan senkes med Lipitor og dets like. Og vi vet at barn blir rolige av Ritalin. Men homeopater prøver å gå bakenfor og finne årsaken slik at barnet kan medisineres for å rette feilen, ikke bare symptomene. Dette er ikke fordi homeopater har bedre moral enn den kjemiske medisinindustrien, men det er dette prinsippet homeopati bygger på.

Samme plage kan altså ofte medisineres med forskjellige medisiner. En slik tilnærming er selvsagt vanskeligere og tar tid. Og i blant bommer homeopatene på sitt første forsøk. Noen ganger må de også gi opp. Men ofte, svært ofte, blir pasienten frisk.

Men det forunderlige er altså at myndighetene, med alle partier stort sett samlet, er mer bekymret for at du vil prøve noe annet, enn å fortsette å kjøpe kjemikalier resten av livet.  Så opptatt av det er de, at de forsøker med sensur, forbud og sverting av de som ikke blindt lar seg lede av deres oppfatning.

Les også Slik blir du og myndighetene hjernevasket.

NHL mener, slik også WHO mener, at homeopati bør aksepteres som en komplementær medisin og inngå i det ordinære helsevesen.

 

 

Skriv en kommentar