Fotografi av Philipp Lublasser

Homeopatisk medisin

Med naturen som middel.

Homeopatiske medisiner er hovedsaklig laget av ulike produkter fra naturen. De er laget av planter, mineraler og substanser fra dyreriket.

Homeopatiske medisiner er fortynnet for ikke å gi giftige effekter eller skadelige bivirkninger. Prosessen de går gjennom kalles potensering. Denne angis ved et tall etter navnet på preparatet. Homeopatiske medisiner produseres etter GLP/GMP-standard (godkjente laboratorier).

Midlenes virkning

Frisk på naturlig vis.

Det store spørsmålet i homeopatien er: kan slike små doser virke? Våre erfaringer er fornøyde pasienter hver dag. Studier viser at sju av ti sier der blir bedre av sine lidelser.

Forskere jobber stadig med å finne svaret på virkningsmekanismene. De nyeste teoriene går i retning av nanopartikler.

Homeopatisk medisin bruks i dag verden over mot en rekke sykdommer. De vanligste er psykiske lidelser vi oppsøkes for og søvnproblemer, luftvegs- og øreplager, fordøyelsesplager, muskel- og skjelettlidelser, hudlidelser, eksem, allergier, kvinnelidelser og hormonelle lidelser.

Fotografi av Dan Dimmock

Fotografi av Kristyn Lapp

Midlenes bruk

Skånsom behandling.

Homeopatiske medisiner er klassifisert som legemidler av Statens Legemiddelverk og selges kun via apotek og forhandlere med rettighet til det gjennom LUA- ordningen (Legemidler utenom apotek). Alle apotek har leveringsplikt og er dermed forpliktet til å skaffe de medisinene som er registrert i Norge. Ved leveringsproblem eller andre spørsmål angående homeopatiske medisiner ta kontakt med Arnika AS som importerer homeopatiske legemidler til Norge, på telefon 32 24 05 50.

Homeopatiske medisiner er trygt å ta sammen med andre medisiner fra legen. De er trygge for barn, unge og gamle, og de kan også brukes av gravide. Homeopati blir ofte brukt på dyr. Som ved all medisinbruk, følg bruksanvisningen homeopaten har gitt nøye. Ikke eksperimenter med homeopatiske medisiner på egen hånd. Bruk en kvalifisert homeopat MNHL.

Om lag to av ti pasienter opplever ett mildt ubehag i begynnelsen av kuren. Vi kaller det en homeopatisk førsteforverring. Vi ser det som kroppens positive respons på behandlingen