HelseNyheter

En av to italienere er fornøyde med homeopati

Av 16. mars 2023Ingen kommentarer

I en nylig publisert undersøkelse fant de at mer enn halve befolkningen i Italia har brukt homeopati.
Det var undersøkelsen “Homeopati; kunnskap og bruk i Italia” som fant tallene. Den ble utført i oktober 2022 og var bestilt av Boiron.

Nær seks av ti har bukt homeopati

Den viste at 57% av italienere hadde brukt homeopati i løpet av livet og 46 % den siste måneden. Hele åtte av ti var fornøyd med fornøyd med det.
Nær sju av ti stoler på homeopatiske medisiner og nær åtte av til anser homeopati som ett komplement til konvensjonell medisin. Svært mange i Italia har kunnskap om homeopati, hele 86 % av befolkningen. Ikke like mange kunne prinsippene og hvordan vi jobber. Ikke overraskende. Her var tallene 26%.

Mange vil ha ett naturlig alternativ

60% mente de vill bruke homeopati i framtiden. Grunnen er bla at det er en naturlig medisin uten risiko for farlige bivirkninger. Mange foretrekker homeopati framfor kjemisk framstilte medisiner og mener det er det beste for helsen.

Italienske leger forskriver homeopatiske legemidler

45 % ville gå vil en homeopat-lege for å få foreskrevet homeopatisk medisiner. En omtrent like stor gruppe ville spørre farmasøyt på apotek etter råd. I Italia er det leger som forskriver homeopati, ikke homeopater uten legebakgrunn som i Norge.
84 % mener at homeopati bør tilbys av helsepersonell og 40% synes et homeopati bør bli en del av konvensjonell medisin.

Hvorfor slik skepsis i Norge

Disse tallen ser vi ikke i Norge. Hvem har plantet skepsisen mot en av vendens mest brukte medisinske system? Er det logisk at homeopati brukes i mange europeiske land parallelt med konvensjonell behandling og det er pasienten svært fornøyde med mens i Norge virker det ikke. Hvem har plantet denne løgnen blant folk. Store undersøkelser fra Eu og England viser at om lag sju av 10 pasienter blir bedre av homeopatisk behandling. Enda til av kroniske tilstander. Hvor mange er det ikke som slite med helseproblemer som homeopati kan hjelpe på.


Undersøkelsen på italiensk

Engelsk sammendrag

Skriv en kommentar