Nyheter

Kålrot vokser bedre med homeopatisk medisin

Av 10. november 2022Ingen kommentarer

Denne studien fra Equador ville undersøke om homeopatiske medisiner, de samme som er brukt på mennesker, påvirker vekst av kålrot (Brassica napus). Det blir brukt mye plantevernmidler i produksjonen som er skadelig for miljøet. Kan homeopati erstatte noe av kjemikaliene? Særlig i økologisk landbruk er det aktuelt for å bidra til å forbedre bærekraftig produksjon av grønnsaker.

Homeopatiske medisiner i potens C7 og C30 ble brukt av Silicea terra, Acidum Phosphoricum og Natrium muriaticum. Hvilke planter som ble behandlet be utvalgt tilfeldig, randomisert studie, med kontrollgrupper. Frøene ble dynket med de respektive homeopatiske medisinene.

Forskerne undersøkte ulike variabler

Høyden på plantene, diameteren på stenglene, antall blader og produktivt utbytte ble registrert. Signifikante forskjeller, større enn tilfeldighet, ble funnet på alle variablene. De fant også at de ulike homeopatiske medisinene hadde ulike effekter. Acid Phosphoricum og Natrium mur stimulerte sterkest i stengelens vekstfase. Den som til slutt gav best resultat på avlingen rent økonomisk var Silicea terra.

Studien konkluderte med at homeopati har potensialer i økologisk landbruk

Homeopati bør ha en plass i økologisk landbruk siden alle variablene under spiring, vekst og utvikling hadde gunstig påvirkning med homeopatiske medisiner.

Da kan man spørre seg? Hvor stor påvirkning kan tro ha på plantefrø? Det er det våre pasienter og vi som er yrkesutøvere får høre. (min bemerkning)

Kilde
https://www.scielo.org.mx/scielo.php?pid=S0187-57792020000100181&script=sci_abstract&tlng=en

Skriv en kommentar