ForskningHelse

PMS, premenstruelt syndrom plager mange kvinner

Av 29. september 2022oktober 6th, 2022Ingen kommentarer

Mange av våre medlemmer har nylig deltatt på ett svært vellykket etterutdanningskurs om hormoner og de plager de kan gi mange kvinner. Overgangsplager var tema her. Jeg har plukket denne studien på PMS plager som er i samme kategori.

PMS plager mange kvinner

Mild eller moderate PMS symptomer forkommer hos 20- 30 prosent av kvinner. En mer alvorlig plage, premenstruell dysforisk forstyrrelse (PMDD) er sjeldnere og opptrer hos 2-5 prosent av kvinner. De vanligste psykiske symptomene er irritabilitet, humørsvingninger, nedsatt stemningsleie, noen blir alvorlig deprimerte, angst, aggressivitet, konsentrasjonsproblemer, rastløshet og søvnproblemer. I tillegg er det fysiske symptomer som ømme og hovne bryster, oppblåst i magen, løs eller hard avføring, frossen eller hetebølger, øket appetitt og trang til sjokolade og hudplager som akne. De psykiske forandringene er de mest plagsomme som jeg oftest blir oppsøkt for.

Homeopater MNHL blir ofte oppsøkt av kvinner med PMS. Svært ofte kan vi hjelpe dem. Vi kan gi råd om ulike tilskudd som kan være til nytte, men homeopatiske medisiner er min prioritet. Homeopati er ett supert alternativ til kvinner som ønsker å bruke en grønn medisin som har ingen eller lite bivirkninger og ikke skader miljøet.


Studie fra Jerusalem bekrefter det vi ser i praksis

I 2019 ble det av Yakir med flere publisert en “gullstandard studie” på behandling av PMS med persontilpasset homeopati. Studien kommer fra Hadassad Universitetet i Jerusalem. 105 kvinner deltok. De ble delt i placebogruppe (narremedisin) eller fikk homeopatisk medisin.

Svært lovende resultat

Forskerne fant at
– PMS symptomene var tydelig bedre i homeopatigruppen sammenliknet med placebogruppen (narremedisin).
– Kvinnene i homeopatigruppen hadde mye mindre behov for konvensjonelle medisiner.
– Sykedager ble også kraftig redusert hos kvinnene som fikk homeopati.
– Den generelle helsen var bedre gjennom hele syklusen

Hele studien

Skriv en kommentar