ForskningHelse

Brukere av homeopati er svært fornøyde!

Av 22. juni 2022Ingen kommentarer

Har legen din sagt at det er ikke er mer å gjøre mot dine lidelser? Det er kanskje ikke riktig. Flere observasjons-studier viser at pasientene som bruker homeopati er svært fornøyde. Mange hadde kroniske lidelser og ofte var de gitt opp av konvensjonelle medisinen.
Homeopati er en europeisk tradisjon og er brukt verden over. Samme medisiner er brukt i Norges som i Sør Amerika, Tyskland, India og mange flere land.
Her er ett knippe av resultater pasienter svarte på undersøkelsene.

Studier fra mange land viser at pasientene blir mye bedre!

 •  England; Kroniske lidelser hadde bedring hos 7 av 10 av pasientene. Det viser en studie som varte i 6 år. Mer enn 6500 pasienter deltok i studien. Over halvparten rapporterte at lidelsene var bedre eller mye bedre etter behandling. Blant diagnosene var eksem, astma, migrene, irritert tarm (IBS), overgangsplager, betennelser i tarm (Crohn, Ulcerøs colitt), depresjoner og leddbetennelser. (Spence, Thompson, Barron, Homeopathic treatment for chronic dis. 2005)

 

 •  Nord Irland; En statlig studie viste at komplementær behandling gav signifikant bedring av helsen til pasientene. I tillegg sparte det helsevesenet for penger. Homeopati kom best ut av de metoden som ble undersøkt. 713 pasienter var med i undersøkelsen. Åtte av ti av de som brukt homeopati rapportere om bedring. De var henvist av lengen sin etter han ikke hadde mer å tilby. Tilstander var bl.a. leddbetennelser, ledd og ryggsmerter, ME, stress relaterte problemer, uro, panikkangst, søvnløshet, hodepine og migrene, høgt blodtrykk og luftvegsinfeksjoner. (Department of Health, social Service and Public Safety Evaluation, Complementary and Alternative Pilot Project, 2008)

 

 • England, Resultatene av to studier viste at åtte av ti pasienter fikk bedring av behandlingen. Den største gruppen lidelser var depresjon og angst. Videre ble det behandlet blærebetennelser, eksem, irritert tarm (IBS) og premenstruelle plager (PMS).(www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22226315)(ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17015190)

 

 •  Tyskland og Sveits. En stor studie med 3079 pasienter som ble observert over 8 år viste at                           Sykdommenes alvorlighetsgrad sank dramatisk.
  De som var sykest i starten av behandlingen fikk ofte størst bedring.
  Tre av ti pasienter kunne stoppe behandling pga bedringen.
  Mental og fysisk livskvalitet steg betraktelig.
  Barn kom seg fortere av behandlingen enn voksne.

           (Witt, Lüdke, et al. How healthy are chronically ill patients after 8 years? 2008)

 • Sveits, en studie der mer enn 3000 pasienter deltok, viste at de som brukte homeopati var signifikant mer tilfreds med behandlingen sammenliknet med de som fikk konvensjonell behandling. Homeopatisk behandling var forbundet med liten risiko og hadde to til tre ganger mindre bivirkninger. Mer enn halvparten av pasientene var helt tilfreds og gruppen som sa de fikk «positiv effekt» var høgere hos de på homeopatisk behandling til tross for større forekomst av kroniske tilstander.(40 % vs 17 %) (Marian,Joost et al. Patient safety and side effects in primary care, 2008)

 

Disse studiene dekker ett stort spekter av lidelser og diagnoser. Mange av dem var alvorlige og kroniske. De viser også hvordan homeopatisk behandling slår positivt ut på pasienters hverdag, på deres livskvalitet. Resultatene taler for seg. De aller fleste er svært fornøyde med behandlingen homeopater kan tilby. Mange studier viser også at homeopatisk behandling sparer pasienter og helsebudsjett for penger.
Dette skriver “homeopathyplus” på sine hjemmesider

Kilder til artikkelen.

 1. Spence DS, Thompson EA, Barron SJ, ‘Homeopathic Treatment for Chronic Disease: A 6-Year, University-Hospital Outpatient Observational Study’, Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2005, 11:793-798.
 2. Department of Health, Social Services and Public Safety : Evaluation – Complementary and Alternative Medicines Pilot Project in Northern Ireland, May 2008 http://www.dhsspsni.gov.uk/final_report_from_smr_on_the_cam_pilot_project_-_may_2008.pdf
 3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22226315
 4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17015190
 5. Claudia M. Witt, Rainer Lüdtke, Nils Mengler, and Stefan N. Willich, ‘How healthy are chronically ill patients after eight years of homeopathic treatment? – Results from a long term observational study’, BMC Public Health, 8 (2008), 413, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2630323/
 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2958565/?tool=pubmed
 7. Marian F, Joost K, KD Saini, von Ammon K, Thurneysen A, Busato A. Patient satisfaction and side effects in primary care: An observational study comparing homeopathy and conventional medicine. BMC Complementary and Alternative Medicine 2008, 8:52. http://www.biomedcentral.com/1472-6882/8/52/abstract