Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/8/nhl.no/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Homeopati kom best ut i sammenliknende studie - Norske Homeopaters Landsforbund
ForskningHelse

Homeopati kom best ut i sammenliknende studie

Av 7. januar 2022Ingen kommentarer

Selv om denne rapporten er fra 2008, er den vel verdt å merke seg. Den Nord Irske regjeringen ville undersøke nytten av alternativ og komplementær behandling og om den utgjorde forskjell på helse budsjettet.  Alle heier på sin metode, men ikke overraskende kom homeopati best ut av alle.  Terapier som ble undersøkt var homeopati, akupunktur, osteopati, kiropraktikk, soneterapi, aromaterapi og massasje.

De som brukte homeopati var mest fornøyd

Pasienter som fikk homeopati rapporterte størst bedring på 79 %, fulgt av  akupunktur med 77% og deretter osteopati og kiropraktikk med 56 % rapportert bedring.

Pasientene ble henvist av sin lege.  Ofte hadde pasienten ikke fått hjelp for sine lidelser.  Sykdommer som leddbetennelser, skjelett og muskelsmerter, fibromyalgi, ME, stress relaterte plager, angst og panikk anfall, depresjon, søvnproblemer, adferdsproblemer, hodepine og migrene m.fl.

Bedret helse 

Forskerne fant mange positive resultater. Hele 8 av 10 pasienter rapporterte bedring av lidelsene og bedre fysisk helse.  Nær 7 av 10 sa deres generelle helse var bedre og mer enn 5 av 10 kunne redusere bruken av smertestillende.

De fleste av pasientene sa at deres kroniske sykdommer var bedre.   De opplevde mindre smerter,  bedret mobilitet og energi, bedring av emosjonell stabilitet og  at de bekymret seg mindre over sykdommene sine. Dermed blir livskvaliteten bedre.

Tilbake i arbeid

To tredjedeler av pasientene var mindre borte fra arbeidet og andre vurderte å gå tilbake i arbeid.

Det finnes håp

Så sliter du med helsen, kan homeopati  være til god hjelp. Det er viktig at du bruker en kvalifisert homeopat MNHL og at du følger opp behandlingen.  Kroniske lidelser tar tid å behandle.

https://nhl.no/nhl/medlemmer/

Kilde

https://homeopathyplus.com/wp-content/uploads/2019/05/final_report_from_smr_on_the_cam_pilot_project_-_may_2008.pdf

Skriv en kommentar