ForskningHelse

Plages du av irritabel tarm-syndrom, det finnes håp!

Av 25. november 2021januar 21st, 2022Ingen kommentarer

Irritabel tarm, spastisk colon eller IBS, er en kronisk lidelse som stadig flere plages av. Den forkommer oftere hos kvinner enn menn. Irritabel tarm -syndrom,IBS, er en fellesbetegnelse på plager som har med tarm og fordøyelse å gjøre.   De vanligste plagene er oppblåsthet, smerter i magen, forstoppelse eller skiftende forstoppelse og diare.  Det er viktig å få gjort en grundig undersøkelse hos lege for å utelukke alvorlige tilstander i tarmen.

Stressa hverdag er ikke bra

Stress og psykisk påkjenninger av ulike typer kan forverre irritabel tarm. Men det er flere faktorer som virker inn, blant annet genetiske.  Kosthold er viktig, nikotin og kaffe virker på tarmen og bør unngås.  Hver og en må tilpasse seg mat en føler forverrer tarmen. Det kan være karbohydrater fra kornprodukter, mye søt frukt, melkeprodukter,  og mat som danner mye tarmgass som kål og løk. Fiber i kosten er viktig, men dersom det er mye smerter, kan fiber forverre. Tilskudd av slimholdige produkter som linfrø og loppefrø sammen med rikelig drikke, kan hjelpe på både forstoppelse og diare. Probiotica i matvarer eller kapsler kan også lindre.

Mange oppsøker homeopat MNHL med mage-tarm lidelser

Mange får hjelp av homeopater MNHL for denne lidelsen. Mage tarm lidelser er en av de vanligste plagene homeopater MNHL oppsøkes for. Vi har ingen standardmedisiner, men hver enkelt pasient får tilpasset behandling  alt etter hvordan lidelsen arter seg. Vi tar hensyn til de fysiske så vel som de psykiske faktorene.

Nå er det forskning som støtter våre observasjoner om at pasientene får det mye bedre.

Seks av ti ble bedre med homeopati sammen med konvensjonell behandling

En pilot observasjons studie (RTC) fra England, ledet av Dr K. Kapur gastroenterolog, gjorde interessante funn. Studien er for liten for å  konkludere. Men den indikerer lovende resultater for individuelt tilpasset homeopati på irritabel tarm-syndrom.

Pasientene ble delt i 3 grupper. En fikk konvensjonell behandling hos lege, den  andre homeopati sammen med konvensjonell behandling og den siste gruppen fikk  “homeopatisk konsultasjon” og narremedisin. Flere enn seks av ti i gruppen som fikk tilpasset homeopati sammen med konvensjonell behandling, rapporterte bedring. Bare vel to av ti i gruppen som fikk kun konvensjonell legebehandling rapporterte bedring.

Forskjell i gruppen som fikk homeopati og narremedisin

Resultatene var også bedre for dem som fikk “homeopatisk konsultasjon”, men placebo. Her var det bedring hos fire av ti. Forskjellen her viser at det ikke bare er samtalen vi har med pasienten som har god effekt. Vi alltid vil hevde at det er utrolig viktig å lytte til pasientene og ta dem og plagene på alvor.

Du kan lese mer her;

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24931748

www.hri-research.org