Nyheter

Regjeringa vil innføre mva på alternativ behandling

Av 10. juli 2020mars 27th, 2021Ingen kommentarer

Halvannet år etter forslag om utredning av mva på alternativ behandling ble nedstemt i Stortinget, kommer forslaget opp igjen. Denne gangen fra regjeringa som sa nei sist. Hva har skjedd? Hvorfor sånt hastverk at høringssvaret må inn i ferien?
Det er de som sliter mest og har minst å rutte med som må lide om dette forslaget går gjennom. MVA vil bli innført fra 1.januar 2021 om regjeringa får det som den vil.

Homeopater MNHL har tid og gode behandlingsmuligheter for mange lidelser. Mange som sliter føler de ikke får den hjelpen de ønsker og trenger i helsevesenet. Om forslaget går gjennom vil det gå ut over folks klare rett til å velge type behandling.
Er det etisk riktig på pålegge pasienter som oppsøker bl.a. homeopater MNHL for helsehjelp en ekstra økonomisk byrde? En prisvekst på 25% betyr mye for mange.

Til høsten vil vi se hvor dypt det sitter i partier som snakker høgt om folks frihet pg rett til å velge selv. Politikere som gjerne sloss for de som slite mest økonomisk, hva vil de stemme? Det blir en spennende høst.

NHL og andre forbund jobber for å stoppe forslaget. Det er svært viktig at pasienter og brukere sier fra og signer kampanjer som dere finner på nettet.

Signer mot MVA her