Forskning

Italienske barneleger elsker homeopati!

Av 21. mai 2020oktober 1st, 2021Ingen kommentarer

Nær en av tre barneleger foreskriver homeopati daglig  til sine pasienter viser en undersøkelse som ble offentliggjort på en kongress for barneleger i Pica Italia (2016). 5400 pediatere ble  spurt i undersøkelsen og de aller fleste jobbet i det offentlige helsevesenet.

Undersøkelsen viste at komplementær medisin ofte blir bruk sammen med konvensjonell medisin.  Bruk av homeopati er utbredt i Italia. Den har økt fra 2012 til 2016.

Det er særlig ved lidelser i luftveier (68%), allergier, hud, tarminfeksjoner, ernærings-sykdommer og stoffskifteproblem(85%).Også ved psykiske lidelser og søvnforstyrrelser  (61%) blir bl.a. homeopati oftest brukt.

 

http://www.quotidianosanita.it/scienza-e-farmaci/articolo.php?articolo_id=43488