ForskningHelse

Barne-migrene tydelig bedre etter homeopatisk behandling

Av 15. november 2019oktober 14th, 2021Ingen kommentarer


I en fransk studie der 168 barn mellom 5-15 år, viste gode resultater etter homeopatisk behandling. Legene som jobbet ved flere ulike senter, sto fritt til å behandle slike de ville. Det skulle brukes individuelt tilpasset homeopati. Behandlingen var ikke blindet eller sammenliknet med placebo.

Hyppigheten av migreneanfallene, intensiteten og varigheten av anfallene ble målt i 3 måneder. Fravær fra skolen pga migrene ble også undersøkt.

Resultatene var entydige og signifikante. Hyppigheten, styrken og varigheten av migreneanfall gikk ned mer enn tilfeldigheter skulle tilsi. Det samme fant de på fravær fra skolen. Gjennomsnittet gikk fra 5,5 dager til 2 dager så lenge studien varte.

Kilde