Homeopathy Research Institute – 10 år med kvalitet.

Av 31. oktober 2019september 13th, 2021Ingen kommentarer

I Juni 2019 arrangerte HRI den fjerde internasjonale kongressen for forskning på homeopati i London, og feiret samtidig 10-års jubileum. HRI er et internasjonalt, veldedig institutt, etablert av homeopat og fysiker Dr Alexander Tournier, som skrev doktorgradsavhandling om de biofysiske interaksjonene mellom vann- og proteinmolekyler. Før etableringen av HRI hadde han arbeidet i 10 år innen kreftforskning, med problemer i skjæringsfeltet biologi/fysikk/matematikk. Hans interesse for homeopati startet da han ble frisk med homeopati, og ikke kunne forstå hvordan det virket.

HRI har de siste årene vært en sentral og sterk drivkraft for å avsløre feilaktige fremstillinger av forskningen på homeopati. Kvalitet i forskningen er HRI’s overordnede mål. En behandlingsform som hjelper 3 av 4 med kroniske plager, millioner av mennesker verden over, trenger svar på hvordan det kan virke. Mange andre spørsmål trenger vi også svar på – hvor effektivt er homeopati sammenlignet med konvensjonell medisin for spesifikke tilstander? Hvor kostnadseffektivt er homeopati sammenlignet med andre behandlingsformer? Hvilken effekt kan måles i laboratorieforsøk? Vi trenger mer forskning av høy kvalitet, og HRI en den fremste pådriveren for dette.

HRI har mange støttespillere i forskningsmiljøet, og støtter også forskere som vil ta doktorgrad. Har du lyst til å støtte HRI, les mer her.