Nyheter

Tyskland og Luxembourg fortsetter å støtte homeopati

Av 19. september 2019september 13th, 2021Ingen kommentarer

Den franske helseministeren har til tross for høylytte protester, bestemt at fra 2021 vil ikke homeopati lenger dekkes over helsebudsjettet i Frankrike. Helseministrene i Tyskland og Luxembourg uttaler at brukere av homeopati fortsatt får dekket utgiftene gjennom trygdeordninger og forsikringer.

Jens Spahn,den tyske helseministeren, setter dermed en stopper for en opphetet debatt som har gått i Tyskland de siste månedene. Utgiftene til homeopati er tross alt svært liten sammenliknet med utgiftene til konvensjonell medisin. Spahn vil også med dette unngå å lage mye bråk dersom han fjerne homeopati fra budsjettet. 70% av tyske forsikringsselskap dekker komplementær behandling som homeopati.

Étienne Schneider helseministeren i Luxembourg, uttaler at de ikke har til hensikt å følge det Frankrike har gjort.

Dette skriver ECHAMP,European Coalition on Homeopathic & Anthroposophic Medicinal Productspå, sine sider.