Ukategorisert

Ingen liker å bli lurt

Av 10. september 2019Ingen kommentarer

NRK med Andreas Wahl i spissen har gjort det igjen. Ført folk bak lyset. Denne gangen var det ungdommer på Lillestrøm videregående skole som ble lurt av falske påstander. Dette er ikke noe nytt. Wahl og hans program har gjort det før. Mange har reagert på hans program tidligere. Ikke minst utøvere av komplementær og alternativ medisin etter han “avslørte” bransjen som juksemakere. Disse programmene be oppfattet som ren mobbing, ikke minst av alle som bruker bl.a. homeopati med godt resultat. Endatil reiste Wahl rundt på videregående skoler som “allvitende ekspert” og rakket ned på homeopati.

Heldigvis har nå personer fra universitetsmiljøer, politikere og landsdekkende presse reagert strekt på Andreas Wahls metoder. Ikke minst hans siste overtramp mot ungdommer som skal lære om demokrati og kritisk tenkning. Bergens Tidende mener på lederplass at NRK sjef Thor Gjermund Eriksen, bør gå da saken ble avslørt.

I programmet om homeopati (2012) brukt han Prof E.Ernst som “sannhetsvitne”. Han hadde ikke mye positiv å si om homeopati. Komisk er det at den samme Prof Ernst i vinter var ute og ba om hjelp til å plukke en vanntett vitenskaplig studie på homeopatisk behandling av søvnløshet, fra hverandre. Han kunne ikke godta at det var mulig med så gode resultater. Jeg som trodde at forskere skulle være åpne for nye ideer og undersøkende. Det var heller ikke tilfelle i Australia. Det er bare uker siden en metastudie som ble forsøkt holde unna offentligheten, konkluderte med lovende resultater for flere diagnoser ved homeopatisk behandling. Det er oppsiktsvekkende at forskere ved NHMRC vil utsettes seg for tap av kredibilitet, for å holde sannheten skjult.