Nyheter

Homeopati på frammarsj over hele verden

Av 17. desember 2018september 13th, 2021Ingen kommentarer

En fersk markedsundersøkelse viser at homeopati er dypt forankret hos det franske og italienske folket. Hele tre av fire franskmenn har ett godt forhold til homeopati. Det er omtrent den samme holdningen de har til konvensjonell medisiner som Paracet og Ibux. Nesten åtte av ti franskmenn har brukt homeopati. Hele ni av ti sier at familie eller venner har brukt homeopati. Over fire av ti har brukt homeopati i mer enn 10 år.
Mer enn sju av ti sa de hadde god effekt sist de brukt homeopati. Sju av ti ville valgt homeopati som førstevalg om de trengte behandling. Halvparten av brukerne bruker homeopatiske medisiner over tid ved alvorlige tilstander. Over åtte av til vil ha homeopati parallelt med konvensjonell behandling.

Interessant er det å se at rundt sju av ti sier de får god effekt av homeopati. Det er store studier over flere år som viser det samme. Les mer om det på siden vår.

Den samme tendensen i Italia

Der ser vi også voksende tillit til leger og farmasøyter som foreskriver homeopati. Åtte av ti av den italienske befolkningen kjenner til homeopati. Nesten to av ti bruker homeopati. Omtrent fire av ti sier de er anbefalt av venner og familie å bruke homeopati. To til tre av ti personer bruker det pga anbefalinger fra lege eller farmasøyt.

Østerrikere har stor tiltro til homeopati

En ny undersøkelse viser at brukere av homeopati steg fra 5 av 10 av befolkningen i 2016 til flere enn 6 av 10 av befolkningen i 2017. Flere enn 7 av 10 svarte at de har tiltro til homeopati, at den virker. Hele 9 av 10 sier homeopati ikke har mange bivirkninger. 9 av 10 av befolkningen vil at homeopati kan brukes parallelt med konvensjonell medisin.

Situasjonen i Tyskland

En undersøkelse av Prof. Claudia Schmidtke fant at 6 av 10 var for homeopati. Den bayeriske helseministeren har bekreftet viktigheten av integrert medisin. Tyske homeopat leger har slått kraftig tilbake mot skeptikerne. En lang liste av vell etablerte medisinske forbund, akademikere, forskere og leger har skrevet under en artikkel i Deutsche Zeitschrift fûr Onkologi (Tysk tidsskrift for kreftbehandling), “Homeopati og intellektuell ærlighet”. Her tilbakeviser de propaganda mot homeopti med beviser. De kritiserer også den sterke motstanden mot homeopati fra skeptikermiljøet. Det er imot den tyske grunnloven og undergraver behovet for evidens basert komplementær medisin som homeopati er.

Global Homeopaty Market viser at bruken av homeopati øker

De anslår en øket bruk av homeopati på verdensbasis på nesten 15 % i perioden 2017-2023. Ifølge Verdens Helseorganisasjon WHO, er homeopati den raskest voksende og den meste brukte medisinske metoden etter konvensjonell medisin, verden over.
Markedet for homeopati er største i de vestlige Europeiske land som Tyskland, England og Frankrike. I forholdet til folketallet kommer USA som nr to. I lys av stadig flere lider av kroniske sykdommer er det behov for en trygg og effektiv alternativ metode.

Kilder
1. https://www.echamp.eu/news-and-events/
2. Les Français et l’homéopathie, Ipsos, November 2018
3. L’Omeopatia, EMG Acqua, October 2018
4. homeopathy-market-growing-worldwide-popularity-and-statistics-by-2023-says-boiron-group-hyland-nelson-co.html?fbclid=IwAR0TPfgjDczqoUswuypm2aInkTumtdPsaRjcMbt5YwYGjkL6syZlXrYEYqk
5. https://www.pressetext.com/news/20180927019