ForskningHomeopati

Antallet antibiotikakurer redusert ved bruk av homeopati og CAM i Storbritannia

Av 15. april 2018september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

Bruk av komplementær og alternativ medisin (CAM) kan redusere bruken av antibiotika betydelig, ifølge en undersøkelse publisert i BMJ Open  published in BMJ Open.

Helseeksperter har funnet ut at bruken av antibiotika er en ledende årsak til resistente bakterier. Dette har blitt en av de største truslene mot verdens folkehelse.

I Storbritannia blir 74% av all antibiotika foreskrevet i primærhelsetjenesten og NHS prøver å finne måter å kutte ned bruken på.

 

Forskere ledet av University of Bristol samlet inn data fra over 7000 operasjonsavdelinger og sammenlignet det med 9 operasjonsavdelinger som integrerte komplementær medisin i sin praksis, blant annet homeopati og urtemedisin. Analysene viser at de operasjonsavdelingene som inkluderte homeopati og urtemedisin i sin praksis, foreskrev 22% mindre antibiotika.

 

Cristal Sumner, daglig leder i den Britiske Homeopatforbundet (BHA) sier:

“Denne studien støtter det British Homeopathy Association (BHA) har sagt en god stund.

Homeopati og andre komplementære terapier kan spille en rolle når man skal kutte ned på kostbare konvensjonelle medisiner i primærhelsetjenesten, noe som er på linje med politikken til (NHS) den nasjonale helsetjenesten”.

Kilder:

https://www.britishhomeopathic.org/bha-blog/cam-found-reduce-antibiotic-prescribing/

http://bmjopen.bmj.com/content/8/3/e020488