Helse

Slik behandler du skader med homeopati

Av 11. oktober 2017september 19th, 2021Ingen kommentarer
Homeopati ved skader

Homeopati ved skader

 

Alle kan komme ut for skader av forskjellig slag, men det er ikke så mange i Norge som kjenner til at homeopati kan være et alternativ. Barn,  unge og idrettsutøvere er mest utsatt for skader. Ved noen skader kan homeopatisk behandling med fordel benyttes. Homeopatiske medisiner setter i gang helbredelsesprosessen og lindrer smerte.

Kutt, skrubbsår og flenger: Etter omhyggelig rensing av såret må man vurdere om det må sys eller om det er nok å sette på et plaster eller bandasje. Noen sår har best av tilgang på luft og bør helst ikke tildekkes. Caldendula (ringblomst) kan brukes på og rundt såret. Det fremmer granulasjonsvevet som dannes under tilhelingen, hjelper med å stoppe blødningen og hindrer infeksjon. Finnes som tinktur, lotion, krem og salve. Kan også brukes på sprukne lepper, bleieutslett og lignende. Brukes ikke på kuttsår.

Hypericum finnes som tinktur og salve. Kan brukes i stedet for Calendula på sår. Øker helbredelsesprosessen. Hypericum finnes også som homeopatisk medisin, og er spesielt brukt dersom det er skade på nerver i områder som har stor nerveforsyning, slik som fingre, tær og ryggrad.

Blåmerker. Skader som får blodårene til å briste gir blå og svart misfarging under huden. Arnica er den første medisinen man skal vurdere ved blåmerker. Den reduserer smerten og øker absorpsjonen av blodet som ligger i vevet.  Ledum passer spesielt ved blått øye og kraftige blåmerker hvor skadeområdet føles kaldt og numment.  Ruta passer spesielt for skader på beinhinnene på skinnbeinet, kneledd eller albuen.

Stikksår: Ledum er den mest brukte medisinen ved stikksår, men også Apis mellifica og Hypericum er aktuelle.

Skade på muskler oppstår når en muskelgruppe er overanstrengt, forstrukket eller har vært utsatt for ytre vold, f.eks. sport. Arnica er definitivt den mest brukte homeopatiske medisinen ved skader hvor man føler seg øm og mørbanket i muskulaturen. Kan også brukes utvortes som krem og tinktur. Rhus tox passer til symptomer som blir verre av ro og hvile og av begynnende bevegelse, men som blir bedre av fortsatt bevegelse. Det er slik en del gamle mennesker beveger seg: stiv, vond og støl når man reiser seg, men blir mykere og får mindre vondt etter å  ha “kommet i gang”. Bellis perennis bør vurderes ved dypere muskelskade eller leddskader, og er et alternativ etter Arnica.

Forstrekninger, forstuvninger og andre skader på sener og ligament. Her er mange medisiner aktuelle: Arnica, Rhus tox, Bryonia, Ruta og Ledum. Snakk med en homeopat MNHL for å velge riktig medisin i ditt tilfelle.

Beinbrudd. Straks etter en fraktur og behandling hos lege, kan man støtte kroppens helbredelse med homeopatisk behandling. Du bør ha hjelp av en homeopat MNHL til dette. Aktuelle medisiner er Arnica, Eupatorium perf., Symphytum, Bryonia. Silicea, Calcium phos, Calcium carb eller Calcium fluor. Disse kan være til god hjelp for å øke tilhelingen av beinbruddet.

Hodeskader: Man skal alltid ha stor respekt for hodeskader, og medisinsk undersøkelse er viktig. Ofte får man ikke behandling, bare gode råd om å sørge for ro en periode. Derfor er det godt å vite at homeopatiske medisiner faktisk kan hjelpe. Arnica er hovedmedisinen ved ytre skader, også hodeskader. Natrium sulf. kan være aktuelt å prøve for personer som har fått kroniske symptomer etter en hodeskade.

Skader kan man ofte behandle selv, men ved mer alvorlige skader er det viktig å ta kontakt med en homeopat som har både medisinsk bakgrunn og er utlært innen homeopati.

Dosering: D30, C30 og D200 tas ofte slik: 3 piller suges 2-6 ganger daglig ved akutt sykdom. Man kan alternativt løse 5-10 piller av den aktuelle medisinen i et stort glass vann, og av dette drikke en slurk hver time. Dette kan tas over flere dager, til man kjenner bedring.

Homeopatisk behandling har vært brukt i idretten i mange år, dette er hva Dr. Jean Marcel Ferret, legen til det franske fotballandslaget fra 1993-2004 sier om homeopati:

”Jeg er åpen for alle behandlingsformer. Som idrettsmedisiner fant jeg raskt at, utenom de antiinflammatoriske og muskelavslappende medisinene, var jeg veldig begrenset i forhold til behandlingen av utøverne. Jeg begynte å bruke homeopati, først tilfeldig, og deretter mer og mer. Først var utøverne overrakset og til og med litt bekymret. Så jeg forklarte hvordan og hvorfor homeopati virker. Homeopatiens største verdi innen idretten? Dens raske reaksjon. Jeg kan bruke midlene direkte på fotballbanen, sekunder etter en skade, og jeg ser at resultatene kommer umiddelbart”.

Dette er hva Colin Jackson, verdensmester i 110 m hekk 1992-1994 har sagt om homeopati: ”I´d use anything that would get me back on the track as quickly as possible…homeopathy worked remarkably well: arnica tablets were really effective”.

Usain Bolt har brukt homeopati siden han var 16 år, og da han vant sitt 2. OL-gull på 100 meter i London 2012, dediserte han en del av gullmedaljen til Tyskland og idrettslegen Hans Wilhelm Müller Wohlfahrt som bruker homeopati i behandlingen.