Helse

Homeopati fungerer godt mot astma hos barn

Av 5. mai 2017september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

Infeksjonsutløst astma kan behandles med homeopati

Infeksjonsutløst astma kan behandles med homeopati

 

 

Diagnosen astma gis til stadig flere barn. De fleste av dem har infeksjonsutløst astma. Det betyr at astmaen kun kommer i forbindelse med infeksjoner i nedre luftveier. Det starter oftest med en forkjølelse, men hos mange barn vandrer infeksjonen ned til bronkier og lunger. Da kan det bli hoste, slimdannelse, astma, tetthet og tung pust, som er veldig plagsomt for barnet. Legen gir da ofte antibiotika, på tross av problemet med antibiotikaresistens. Når infeksjonene kommer flere ganger per år, suppleres behandlingen. Det gis legemidler som virker enten ved å utvide luftveiene ved astmaanfall, eller ved å forebygge nye anfall. Ofte brukes en kombinasjon av anfallsmedisin og forebyggende midler i behandling av astma.

Medisinene er gode å ha i akutte situasjoner, men de styrker verken kroppen mot nye infeksjoner eller styrker nedre luftveier generelt. Derfor må pasienten påregne å bruke legemidlene over lang tid, noen ganger for resten av livet. Heldigvis er det noen barn som “vokser det av seg”.

I 2004 gjorde Aslak Steinsbekk en forskningsstudie som del av sin doktoravhandling ved Institutt for samfunnsmedisin: Homeopatisk behandling i forebygging av øvre luftveisinfeksjoner hos barn. En gruppe barn fikk time hos homeopat og startet behandlingen straks, mens en annen gruppe måtte vente i tre måneder før behandlingen startet. Resultatet var temmelig klart: Forekomsten av infeksjoner i de øvre luftveiene var langt lavere i den gruppen som startet behandlingen med en gang. Det er verdt å merke seg at infeksjoner i de nedre luftveier også reagerer positivt på homeopatisk behandling.

Homeopatiske medisiner styrker kroppens egen helbredelsesevne og vil føre til at plagene forsvinner både på kort og lang sikt. Noen barn går fra å være det sykeste barnet i barnehagen til å bli det friskeste. Homeopatiske medisiner er utmerket til å behandle barn, fordi de er uten skadelige bivirkninger og smaker godt. I en overgangsperiode kan man fortsette å gi barnet legemedisin mens man bygger opp kroppens immunforsvar og gjør barnet motstandsdyktig mot infeksjoner.

Ta kontakt med en homeopat MNHL ved plager i øvre og nedre luftveier: forkjølelse, bihulebetennelse, ørebetennelse, væske i mellomøret, øyekatarr, halsbetennelse, kronisk store mandler, hoste, astma, falsk krupp, kikhoste, og sensitive slimhinner generelt.

http://forskning.no/alternativ-behandling-om-forskning/2008/02/sukkerkuler-inn-i-den-akademiske-varmen