Helse

Vi som velger oss april

Av 24. februar 2017september 19th, 2021Ingen kommentarer
Vi velger oss april

Vi velger oss april

I spalten Notert i Aftenposten i dag lørdag 25.april 2015 skriver journalist Robert Veiåker Johansen ”Det er på tide å tenke alternativt, forbi lufterådene og øyedråpene”

Overskriften han har valgt er ” Vi som ikke velger oss april” og han tenker på alle pollenallergikere som hvert år ikke bare blir bombardert med pollen, men også med de beste rådene i pollensesongen.

” Med røde øyne og uannonserte ATSJO-er så kraftige at de kan sende alle i nærheten ut i verdensrommet, kikker man på artikkelen. Kanskje har noen funnet opp noe nytt og revolusjonerende i år?”

Tenke alternativt

Fordi rådene er de samme gamle, som ikke har fungert i tidligere år, mener han det er på tide å tenke alternativt, og det skal han ha all mulig ros for. Han kommer derfor med 7 nye råd. Ubarmhjertige råd som å holde seg inne. Kontroversielle råd som å bruke kortison. Han nevner også akupunktur med undringen: Finnes det noe akupunktur ikke hjelper mot?

Som mange andre som sliter med pollenallergi har journalisten begynt å tenke alternativt. Fins det andre råd og behandlinger som kan hjelpe?

Ny og revolusjonerende?

Kanskje er det ikke en ny og revolusjonerende metode som skal til? Overraskende er ikke homeopati nevnt i de nye rådene. Mange har fått hjelp av homeopati for sine allergiplager, men vi vet at også mange ikke kjenner til at denne behandlingsformen både er skånsom og effektiv.

Metode uten store bivirkninger

En behandlingsform der du slipper å vurdere pluss og minussider nøye, som journalisten skriver om kortison som behandling: ”kortisonens potensielle ekle bivirkninger kontra å stille med handicap i flere uker hver eneste vår. De seks neste ukene kan du i hvert fall lufte hjemmet som du vil.”

Det fins jo også leger som advarer mot kortisonsprøyter (Ekko P2 torsdag 23.4) på grunn av bivirkningene. Også å desensibilisere ved å gi en sprøyte med allergenet kan ha alvorlige bivirkninger.

Skånsom desensibilisering

Homeopater bruker forskjellige innfallsvinkler og metoder ved behandling av allergi.

En metode er isopati, der en tilfører allergenet som en homeopatisk medisin. Fordi homeopatisk medisin er sterkt fortynnet , unngår en de bivirkningene en får ved den konvensjonelle metoden.

Velg deg april

Homeopati kan brukes forebyggende, men også akutt i pollensesongen når plagene er på det verste. Målet for behandlingen er å øke pasientens toleranse for pollen.

Hvis flere velger homeopati som behandlingsform, vil det være flere i gruppen Vi som velger oss april.

Ta kontakt med en homeopat MNHL i morgen. Velg deg april!

 

Skriv en kommentar