Forskning

Homeopatiens rolle ved brystkreftoperasjoner

Av 16. februar 2017september 13th, 2021Ingen kommentarer

Homeopati kan ha en viktig rolle for brystkreftopererte og andre når de skal utføre brystoperasjon.

 

 

Komplikasjoner etter brystoperasjon

Ved brystoperasjoner opplever mange at det danner seg en ansamling av sårvæske ved operasjonssåret som kalles serom. Det er særlig vanlig for brystkreftrammede som får utført mastektomi (fjerning av brystene). Det er også vanlig ved brystforstørrelse, mageplastikk og kropps- eller ansiktsløft. Vanligvis går serom over av seg selv innen et par uker. Men væskeansamling som vedvarer, forårsaker ubehagelige opplevelser, lengre rekonvalesenstid, lengre opphold på sykehus, flere besøk hos legen og større operasjonskostnader.

Utvikling av serom kan føre til alvorlige komplikasjoner som hudnekrose, vanskelig sårheling, infeksjon, predisposisjon for sepsis og lymfødem.

 

Tradisjonell forebygging og behandling

Et stort antall kirurgiske metoder og teknikker blir anvendt for å redusere dannelsen av serom. Små serom går vanligvis over av seg selv, men uten behandling kan noen av dem forkalke seg og danne harde knuter. Større seroma må suges ut med nål gjentatte ganger, mens i vanskelige tilfeller kan det være nødvendig og sette inn dren. Serom som blir infisert kan behøve behandling med antibiotika eller flere kirurgisk inngrep. Imidlertid er forebyggelse den beste måten å behandle serom på, og drenering er mest vanlig. Kompresjonsbandasje blir også brukt.

 

Homeopatisk forebygging og behandling med Arnica Montana 

I en radomisert, dobbel-blind, placebo-kontrollert, klinisk studie evaluerte man fordelen ved å bruke det homeopatiske middelet Arnica Montana for å redusere blodtap og seroma hos kvinner som hadde utført total mastektomi.

Arnica er et førstehånds homeopatisk middel ved alle typer skader som forårsaker hevelser, blod- og væskeansamling. Arnica er anti-inflammatorisk og stimulerer blodomløpet på skadeområdet. Dette fører til at hevelsen forsvinner slik at skaden eller såret kan hele seg raskere. Skader kan f.eks. være slag, traume, brudd eller operasjoner på en hvilken som helst del av kroppen, men hevelse og bloduttredelse er en viktig del av symptombildet til Arnica.

I studien viste det seg at blødning og væskeansamling var vesentlig lavere etter operasjonen i gruppen som fikk Arnica Montana.  

Ved å bruke Arnica vil man derfor kunne redusere komplikasjonsfaren etter brystoperasjoner, smertene dette medfører, sykehusoppholdet og restitusjonstiden betraktelig.  

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5289077/?utm_content=buffer08dfe&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

http://www.nordesthetics.com/nb/artikler/serom-etter-plastisk-kirurgi