Helse

Får du ikke hjelp av legen?

Av 30. januar 2017september 13th, 2021Ingen kommentarer
Syke barn reagerer godt på homeopati

Syke barn reagerer godt på homeopati

 

Mange kritikere av homeopati er hellig overbevist om at hvis du er syk må du gå til legen – det er bare legen som har løsningen på dine plager. Det faller dem tungt for brystet at folk går til homeopater og andre alternative behandlere, hvor de blir “lurt trill rundt” til å tro at de blir friske. Men der tar de feil.

De fleste som prøver alternative behandlere har allerede vært til legen, ikke bare én, men mange ganger. De er i tillegg undersøkt på kryss og tvers, og noen har fått en klar diagnose, andre ikke. Felles for disse pasientene er at de ikke har fått den hjelpen de trenger. Kanskje har de fått mange antibiotikakurer, men infeksjonene kommer tilbake. Kanskje har de smerter, men får bivirkninger av smertestillende tabletter. De skjønner til slutt at legebehandlingen ikke kan fortsette, og forsøker homeopati.

Kritikere som er overbevist om at bare vitenskapelig anerkjente metoder skal brukes ved sykdom, aner nok ikke hvor ille det kan være å ha store plager uten å få hjelp. Er prinsippene om “gullstandarden” og “vitenskapelig bevist” viktigere enn folks helse? Mener de at man bare skal slå seg til ro med å være syk?

Norge er ett av landene i verden hvor helsemyndighetene avviser alternativ medisin nesten fullstendig, men i svært mange andre land har de stor respekt for alternativ behandling. Det gjelder spesielt homeopati og akupunktur, de to mest brukte alternative metodene i verden. Det er viktig med mer forskning for å finne ut hvordan homeopati virker. At det virker, har flere millioner syke mennesker for lengst erfart.

Å avvise all alternativ behandling viser at man ikke har satt deg inn i saken og har manglende evne til å forstå andre menneskers problemer. Hvis leger i andre land har stor nytte av homeopati i sin praksis, hvorfor blir homeopati avfeid av norske leger? Sveits har nå akseptert alternativ medisin fullt ut. Nær en av tre italienske barneleger foreskriver homeopati daglig  til sine pasienter. Homeopatisk behandling er svært mye brukt av tyske, engelske og franske leger. India har likestilt homeopati og vestlig medisin. Konklusjon: Er du syk og ikke får hjelp av legen? Prøv homeopati!

 

Forskning: https://www.hri-research.org/resources/homeopathy-faqs/there-is-no-scientific-evidence-homeopathy-works/

Europeiske legers organisasjon: European Committee for Homeopathy    http://homeopathyeurope.org/