Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/8/nhl.no/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Antibiotikaresistens på menyen - Norske Homeopaters Landsforbund
ForskningNyheter

Antibiotikaresistens på menyen

Av 9. desember 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer
Forskningsfrokost på julepyntet Grand Hotel

Forskningsfrokost på julepyntet Grand Hotel

NHL deltok torsdag morgen på forskningsfrokosten i regi av Norsk Forskningsråd på Grand Hotel i Oslo.

Etter dette programmet ble det åpnet for replikker, kommentarer og spørsmål.

  • Dag Berild: Antibiotic resistance. Fuck nature, and nature fucks back.
    Berild er overlege ved Infeksjonsavdelingen på Oslo universitetssykehus, professor i infeksjonssykdommer og en av Norges fremste eksperter på multiresistente bakterier.
  • Martin Steinbakk:Antibiotikabruk og antibiotikaresistens i Norge og Europa
    Steinbakk er overlege ved Avdeling for Antibiotikaresistens og infeksjonsforebygging, Folkehelseinstituttet.  Han har ledet en ekspertgruppe som gir råd om tiltak for å møte trusselen om antibiotikaresistens.
  • Hilde Brun Andersen:Erfaringer med antibiotikabruk og antibiotikaresistens nord i Afghanistan
    Andersen er lege med erfaring fra feltarbeid for Leger uten grenser. Andersen har blant annet vært medisinsk ansvarlig for et traumesenter.

Budskapet fra NHL var klart:

Helsemyndighetene ble oppfordret til å se seg om etter alternativer når vi står overfor slike utfordringer som vi nå gjør med antibiotikaresistens. Det fins mange KAM (komplementære- og alternative) terapier som hevder å kunne bidra, enten i en akutt situasjon eller gjennom det å styrke motstandskraft.

«Hvor godt dokumentert disse KAM terapiene er, kan diskuteres. Det som er udiskutabelt er at noen burde få en oversikt over dokumentasjonen for dem, og så se om det ville være verd å gjøre mer forskning i fht noen av dem.» NHL oppfordret Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Antibiotikasenteret og Forskningsrådet om å se spesifikt på dette.

I tillegg ble det gitt et kort resyme på en nylig utført studie der en i laboratoriet har sett at hvis en gir homeopatiske midler  til bakteriekulturer av multiresistente bakterier (MRSA), vil det redusere veksten, redusere enzymatisk aktivitet og gjøre bakeriene mer sårbare for antibiotika.

NHL vil oppfordre til saklig debatt rundt hvilken rolle homeopati kan spille både for mennesker og dyr, for å imøtekomme utfordringene med antibiotikaresistens og for å få ned overflødig antibiotikabruk på områder det allerede fins alternativer innen naturmedisinen. Vi ser for oss et samarbeid der vi tar vare på og utvikler kunnskap, med gjensidig respekt mellom ulike helseprofesjoner, som den beste veien å gå.

 

 

Skriv en kommentar