Forskning

Homeopatisk behandling av lavt stoffskifte

Av 22. september 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer
freedigitalphoto.net Photo By Marin

freedigitalphoto.net Photo By Marin

 

Hva er Lavt stoffskifte?

Lavt stoffskifte(Hypotyreose) er en såkalt autoimmun sykdom der immunforsvaret lager antistoffer (anti- TPO) mot Thyreoperoxidase-enzymet som er viktig for at skjoldbruskkjertelen skal fungere optimalt.

Det er flest kvinner som får denne sykdommen og kan utløses av større belastninger og livskriser, men også generelt når immunforsvaret svekkes, som det er ved de fleste kroniske sykdommer. Tilstanden kommer ofte gradvis og derfor kan det være vanskelig å legge merke til forandringene som skjer.

Symptomene ved lavt stoffskifte er blant annet:

 • Manglende energi, utmattelse, tretthet
 • Heshet
 • Vektøkning
 • Tørt hår, tørr hud, sprø negler
 • Tiltaksløs, deprimert, motløs
 • Nedsatt sexlyst
 • Sensibel, lettrørt
 • Forstoppelse
 • Muskel- og leddsmerter
 • Søvnproblemer
 • Fryser lett
 • Sensitivitet for lyd, lys, støy
 • Problemer med konsentrasjon og hukommelse

 

Immunforsvarets betydning

En kronisk sykdom eller en auto-immun sykdom høres ut som en livslang sykdom, men hvis vi smaker litt på navnet auto-immun så hører vi at dette handler om immunforsvaret. Ved hypotyreose og andre auto-immune sykdommer kan ikke immunforsvaret skille mellom kroppens egne celler og skadelige inntrengere som f.eks. bakterier og virus. Kroppen angriper da rett og slett seg selv!

 

Behandling av immunforsvaret

Riktig homeopatisk behandling stimulerer immunforsvaret slik at det kan jobbe effektivt. Derfor er homeopati en naturlig måte å bli frisk på, også ved kroniske tilstander.

 

Forskning på homeopati og hypotyreose

Forskning viser at riktig homeopatisk behandling av mild hypotyreose normaliserte TSH verdiene og reduserte antistoff konsentrasjonen betydelig. For åtte av barna i kontrollgruppen (de som fikk placebo), ble tilstanden forverret i løpet av forskningsperioden.

Resultatene viser at homeopati har positiv effekt og kan brukes i behandlingen av mild hypotyreose og at behandlingen kan forhindre at tilstanden utvikler seg til å bli mer alvorlig.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25439038