Nyheter

Homeopati etter skaden hjalp Usain Bolt til OL-gull

Av 19. august 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer
Nytt OL-gull til Usain Bolt

Nytt OL-gull til Usain Bolt

 

I begynnelsen av juli 2016 fikk Usain Bolt en strekkskade i  hamstrings – muskulaturen på baksiden av låret. Det har hersket stor usikkerhet rundt verdens raskeste atlet før OL i Rio, men tidligere har det vist seg at Bolt ikke blir så hemmet av skader som en vil tenke seg ut fra skadens art. Som tidligere tok han også denne gang  umiddelbart kontakt med sin tyske lege for å få homeopatisk behandling. Skaden leget seg så fort med homeopatisk behandling at han kunne konkurrere igjen allerede en måned senere.

Usain Bolt har brukt homeopati siden han var 16 år, og da han vant sitt 2. OL-gull på 100 meter i London 2012, dediserte han en del av gullmedaljen  til Tyskland og idrettslegen Hans Wilhelm Müller Wohlfahrt som bruker homeopati i behandlingen.

To gull i Rio

Resultatet av hans deltakelse i Rio-OL er allerede to gull. Og han jakter på flere.

I natt tok han gull på 200 meter.

Historisk

Usain Bolt har tatt 3 OL-gull på rad på 100 og 200 meter. Det har ingen gjort før han. En fantastisk prestasjon som er historisk og kan gi han legendestatus.

Han vant både 100 meter, 200 meter og 4×100 meter stafett både i Bejing 2008 og London 2012. Nå mangler bare gullet på stafetten for at han har 3 OL-gull på rad i alle løpene.

 

Kilde