Nyheter

Slik lager du et homeopatisk husapotek!

Av 8. august 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer
Homeopatiske piller er populære hos barn

Et homeopatisk husapotek kan du skape selv

 

Er du usikker på om homeopati virkelig kan ha positiv virkning? Da kan du etablere et lite husapotek og prøve på deg selv eller familien. Det finnes mange plager som du trygt kan behandle selv. Blir du fornøyd med resultatene, kan du utvide husapoteket ditt. Her er noen forslag.

Hvis du allerede er under homeopatisk behandling for kroniske plager, kan selv-medisinering forstyrre behandlingen, slik at det blir vanskelig eller umulig å behandle de kroniske plagene. Du bør i så fall ta kontakt med din homeopat og diskutere hva du kan gjøre. Homeopater MNHL anbefaler at du alltid skal ta kontakt med lege hvis symptomene er uklare, sterke, eller varer lenge.

Støt, slag, skader, blåmerker, forstuvninger og overanstrengelser.                                                                                                                            Brekker du et bein, er det opplagt at du skal oppsøke lege eller sykehus. Klarer du deg uten lege (eller i tillegg til legebehandling) kan du bruke Arnica montana D30 eller C30 (piller). Medisinen vil øke blodsirkulasjonen og få bloduttredelser, smerter og hovenhet til å forsvinne fort og greit. Arnica finnes også som krem, salve og tinktur, og kan brukes direkte på det skadde stedet. Obs! Ikke ha disse remediene direkte i blødende sår – da øker blødningen. Men det er fordelaktig å ha det rundt såret, på bloduttredelser og hovne kroppsdeler. Passer også godt etter lange fjellturer, overanstrengelse med ømhet i muskulaturen, og “lårhøne” i forbindelse med idrett. Har du mistanke om hjernerystelse, kan du trygt innta Arnica D30 eller C30. Hjernerystelse skal også behandles med ro.

Reisesyke.

Snakk med en erfaren homeopat eller prøv på egen hånd Cocculus D30, Tabacum D30 eller Cocculine (bruksanvisning på pakningen). Medisinen bør brukes noen dager før og under reiser. Aller helst bør de som er stadig plaget med reisesyke ta en “kur” med for eksempel Cocculus D30 i 3-4 uker. Dette vil i de fleste tilfellene helt fjerne tendensen til å bli syk når man reiser med bil, buss eller båt.

Solbrenthet eller soleksem.

Her finnes mange medisiner å velge mellom, men i husapoteket kan du trygt legge Aloe vera, ren gel (ikke homeopatisk), som lindrer og styrker huden. Belladonna, Natrium carbonicum og Cantharis C30 eller C200 kan alle være aktuelle medisiner (én sort i gangen), men snakk med en erfaren homeopat om hvordan du skal gjøre det rent praktisk. Det blir ofte god virkning om man tar medisinen forebyggende, og deretter når plagene oppstår.

Influensa

Flere medisiner kan brukes, men skal du velge én sort til husapoteket ditt, er Influenzinum D200 et godt valg å starte med. Forebyggende behandling: 3 piller 1-2 ganger daglig når sykdommen opptrer i ditt nærmiljø, slik at du lett kan bli smittet. Hvis du er blitt smittet, er det lurt å ta medisinen oppløst i vann, som drikkes hyppig.

Forkjølelse og bihulebetennelse                                                                                                                            For mange går vanlige forkjølelser ofte over til å bli bihulebetennelse, noe som kan innebære betydelige og langvarige plager. Aconitum C200 er en god medisin å ta straks man merker forkjølelse. Den kan få symptomene til å forsvinne i løpet av få timer eller et par dager. Lykkes ikke dette, og du kjenner at forkjølelsen setter seg og eventuelt går over til bihulebetennelse, kan Silicea D200 sette en effektiv  stopper for den videre utviklingen.

Dosering:                                                                                                        

D30, C30 og D200 tas ofte slik: 3 piller suges 2-6 ganger daglig ved akutt sykdom. Man kan alternativt løse 5-10 piller av den aktuelle medisinen i et stort glass vann, og av dette drikke en slurk hver time. Dette kan tas over flere dager, til man kjenner bedring. Ved behandling over lenger tid, anbefales 3 piller 1-2 ganger daglig.                                                               Føler du deg usikker på å starte med homeopatisk medisin på egen hånd, kan du ta kontakt med en homeopat MNHL for konsultasjon eller gode råd for å komme i gang.

Man kan få kjøpt kit som er sammensatt av forskjellige homeopatiske medisiner, og her det flere valgmuligheter.