Nyheter

Antibiotikaresistens = nytenkning!

Av 20. juli 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

 

 

Nytenkning nå!

Nytenkning nå! Student Stock Photo, africa

 

Antibiotika har vært medisinens trumfkort, men betegnes nå av WHO som den største trusselen for menneskers helse!

 

I flere tiår har det vært nærmest fri flyt av antibiotika ved infeksjoner. Det blir en stor utfordring å redusere antibiotikabruken. Det betyr at noen sykdommer må gjennomleves slik det var før penicillinet ble oppdaget.

Mikrober og virus er tilpasningsdyktige og utvikler resistens. Å bekjempe dem har vært mislykket. Menneskene har overlevd i tusenvis av år pga immunforsvaret. Virus som kan ta livet av oss, har også ført oss videre i vår utvikling.

Dessverre har ikke legemiddelindustrien utviklet medisiner som stimulerer immunforsvaret, så folk må selv gjøre dette. Kroppen trenger sunn mat med nok vitaminer og mineraler, uten sprøytemidler. Medisiner som ødelegger tarmbakteriene må stoppes, fordi fordøyelsen står for ca. 80 % av immunforsvaret. I stedet bør vi velge probiotika, med mange forskjellige stammer av melkesyrebakterier.

Du kan velge den behandlingsformen du selv ønsker. Men markedsføringsloven legger store restriksjoner på hva alternative terapeuter får si om positive resultater i behandlingen. Media er i posisjon for å informere folk om at det finnes komplementær medisin som kan hjelpe, men denne oppgaven overses.

Homeopatisk behandling styrker immunforsvaret. Mange forskningsstudier har vist at effekten av homeopati kan være svært rask og effektiv ved infeksjonssykdommer, og er uten bivirkninger. Metoden er godt egnet til å behandle barn.

De siste 8-10 årene har de såkalte “skeptikerne” arbeidet  systematisk for å tie homeopatien i hjel og stoppe pengestøtte til forskning på homeopati og drift av homeopatiske sykehus. God forskning på homeopati blir ikke publisert i anerkjente vitenskapelige tidsskrift.

Men homeopati er populær i mange andre land og brukes i stort omfang. Der er det hovedsakelig leger som er homeopater, og homeopati er universitetsstudium. I India brukes homeopatisk behandling parallelt med vestlig medisin i de store sykehusene.

Vi må søke å gjenskape trygghet i normale sykdomsforløp. 75 prosent av antibiotika mot halsbetennelse, bihulebetennelse og akutt bronkitt kan halveres ifølge prof. M.Lindbæk, UiO.

Forskning har vist, at hvis homeopati er førstevalget ved infeksjoner, vil bruken av antibiotika gå ned. Dermed reduseres resistensproblemet, og vi kan bruke antibiotika med god virkning på de alvorlige infeksjonene.