Ukategorisert

Våkner du på samme tid hver natt? Hva betyr det og hva kan du gjøre med det?

 Young Woman Suffering From Insomnia In The Bed Stock Photo By nenetus

Har du tenkt over hva det kan bety dersom du våkner på same tid hver natt?

Kroppens organer jobber for å gjenvinne styrke og balanse på bestemte tider i løpet av døgnet.

Fysiske, emosjonelle og mentale problemer kan skape blokkeringer i ulike organer og dette kan forstyrre deg slik at du våkner.

 

Du har problemer med å falle i søvn mellom kl. 21 – 23.

På denne tiden er blodårer og arterier aktive. Dette betyr at helseproblemer som er assosiert med immunsystemet, skjoldbruskkjertelen, binyrene eller energiomsetningen i kroppen kan holde deg våken.

Stress, paranoia eller forvirring kan også holde deg våken. Hvis dette er tilfellet, prøv meditasjon eller yoga eller gjenta beroligende øvelser.

Du våkner mellom kl. 23 – 01.

I denne tiden jobber galleblæren med å bryte ned all fettet du har fordøyd I løpet av dagen. Når du våkner på denne tiden, betyr det at du trenger å endre til et kosthold med sunnere fettinnhold.

På denne tiden kan du også kjenne på følelse av skyld eller bebreidelser mot andre. Skyldfølelse, ergrelse og bitterhet kan da holde deg våken. Det er viktig å gi slipp på feil og feiltakelser som du eller andre har gjort. Det er viktig å akseptere det som har skjedd og tilgi både deg selv og andre.

Du våkner mellom kl. 01 – 03.

Leveren renser seg i dette tidsrommet. Når du våkner har leveren for mye å gjøre og for mye gift å rense ut. Å endre kosthold og redusere alkoholinntaket vil hjelpe.

Sinne, skyld og raseri er det du kan kjenne på i denne tiden, og for mye av disse følelsene kan vekke deg og holde deg våken. Det er viktig å slippe taket i sinne og prøve å se klart på den vanskelige situasjonen.

Du våkner mellom kl. 03 – 05.

Dette er tiden for lungene å samle oksygen og fordele det til alle organsystemer for å forberede de på en ny dag. Det er også på denne tiden lungene fraktet giftstoffer ut. Hvis du våkner på denne tiden og hoster, kan være et tegn på at du trenger å spise sunnere og puste inn renere luft.

Tiden assosieres med sorg og tristhet. Å våkne på denne tiden kan ha noe å gjøre med at du er trist for noe som har skjedd i livet. Det er viktig å akseptere disse følelsene, sørge tilstrekkelig og fortsette videre med livet.

Du våkner mellom 05 – 07 eller føler deg dårlig i denne tidsperioden.

Denne tiden er til renselse og fornyelse av tykktarmen. Det er nå tykktarmen jobber effektivt og det er viktig at vi følger den naturlige flyten og går på do i denne tiden. For å hjelpe til med prosessen, er det viktig å drikke vann på denne tiden.

Å stadig våkne på denne tiden er forbundet med at man kan føle at man står fast i livet, at man er defensiv eller utålmodig over å mangle bevegelse eller vekst i livet. Dette er en perfekt tid å gi seg selv noen gjentagende og oppløftende ord.

 

Homeopati og søvnløshet

Det vil alltid være en faktor i livet som påvirker en annen og derfor må homeopater se på hele mennesket i behandlingen. Søvnløshet kan ha både fysiske og psykiske årsaker og kan med fordel behandles med homeopati.

Vi får nyttig tilleggsopplysning om pasientens helse når vi vet når han våkner om natten, og hva slags tanker og følelser som holder han våken. Mye informasjon får vi også når pasienten snakker om matvaner, inkludert favorittmat og mataversjon.

Når pasienten har gitt nødvendig informasjon om symptomer og sin opplevelse av søvnproblemet, finner homeopaten en homeopatisk medisin som passer for tilstanden. Denne medisinen påvirker og gjenoppretter indre ubalanser som har ført til søvnløshet hos pasienten. Homeopati er en helhetlig behandling og påvirker både den fysiske, psykiske og mentale siden ved et menneske. Slik kan homeopati være med på å påvirke og løse opp i årsakene til søvnproblemer.

 

Referanser:

Forskning på homeopati og søvnvansker:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20129178

 

http://www.davidwolfe.com/wake-up-same-time-every-night-why/?c=pwf&vp=merc

http://holistichealthlibrary.com/the-body-has-an-automatic-clock/