Nyheter

Seier for homeopati i retten

Av 21. juni 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

Homeopati vinner fram i retten

Homeopati vinner fram i retten

 

 

Boiron og deres advokater forsvarte homeopati i retten i Los Angeles 16.juni 2016 . Boiron er fransk produsent av homeopatiske medisiner.

 

En gruppe forbrukere har stilt søksmål mot Boiron. Boiron ble anklaget for villedende reklame, og på den måten å ha lurt forbrukerne til å kjøpe homeopatiske medisiner som ikke har gitt den effekten produsenten hevder. Den homeopatiske medisinen det gjelder er Oscillococcinum, som produsenten hevder kan gi lettelse av influensalignende symptomer. Saksøkerne hevdet at det Boiron gjør er å selge rene sukkerpiller.

 

I følge Law 360 Trials la Boiron fram dokumentasjon på at homeopatiske medisiner har effekt, og vant fram i rettsaken. I 80 år ha Boiron produsert den homeopatiske medisinen Oscillococcinum, og det er gjort forskning som viser klinisk effekt. Saksøkerne minnet juryen om at eksperter sier at medisinen er så fortynnet at det ikke kan være medisin igjen, og bare sukker, men dette nådde ikke fram mot det beviset som Boiron kunne legge fram.

 

Denne dommen er svært viktig for homeopatien fordi den er med å forme rettspraksisen på området. Det gir også et signal til grupper som ønsker å lage vanskeligheter for homeopatien, at dette vil bli stoppet i retten.

 

Skriv en kommentar