Nyheter

Homeopati får samme status som konvensjonell medisin i Sveits

Av 30. mars 2016september 13th, 2021Ingen kommentarer
Komplementærmedisin løftes opp i Sveits

Komplementærmedisin løftes opp i Sveits

 

Om det går som sveitsiske myndigheter foreslår, vil fem komplementære terapiformer, inkludert homeopati, få samme status som konvensjonell medisin fra mai 2017.

Tirsdag 29.3.16 kunngjorde myndighetene intensjonen de har om å løfte disse behandlingsformene til samme nivå som konvensjonell medisin:

  • homeopati
  • holistisk medisin
  • urtemedisin
  • akupunktur
  • tradisjonell kinesisk medisin

 

Folkeavstemning

 

Etter å ha blitt avvist av myndighetene fordi motstanderne mente at det ikke var tilstrekkelig dokumentasjon i 2005, fikk komplementærmedisin et comeback i 2009 da 2/3 av den sveitsiske befolkningen backet opp myndighetenes forslag om å inkludere komplementærmedisin i listen over helsetjenester som blir dekket av den offentlige helseforsikringen. Gjennombruddet for homeopatien kom gjennom rapporten fra sveitsiske myndigheter som viste at homeopatisk behandling både er skånsom, effektiv og kostnadseffektiv.

 

Innlemmet i helseforsikringen

 

Som et resultat av folkeavstemningen ble de komplementære behandlingsformene innlemmet i den obligatoriske helseforsikringsordningen i en prøveperiode på seks år (2012-2017). I løpet av den tiden skulle effektiviteten vurderes. Myndighetene har nå valgt å ta i mot de komplementære behandlingsformene på linje med andre medisinske disipliner. Myndighetene planlegger å fortsatt tillate refusjon av behandlingsutgiftene. Departementet har satt i gang en høringsprosess – åpent til 30.juni 2016 på den foreslåtte endringen av regelverket.

 

 

 

 

Kilder:

swissinfo.ch

Innenriksdepartementet, Sveits: https://www.edi.admin.ch/edi/de/home/dokumentation/mm.msg-id-61140.html

http://www.echamp.eu/news-and-events/news/secure-reimbursement-status-for-homeopathy-and-anthroposophic-medicine-in-switzerland

 

 

 

Skriv en kommentar