Helse

La homeopati bli førstevalget!

Av 3. november 2015september 19th, 2021Ingen kommentarer

 

Homeopati kan godt være plan A

Homeopati kan gjerne være plan A

 

Homeopati burde være første valg, men blir ofte siste utvei.

“Dette er siste utvei. Nå har jeg prøvd alt, og ingenting har hjulpet. Nå håper jeg inderlig at du kan hjelpe meg!” Dette utbruddet har de fleste homeopater hørt mange ganger i sin praksis.

Det er et uttrykk for den fortvilelsen som oppstår hos mennesker som ikke får den hjelpen de har behov for i det offentlige helsevesenet. Trass i grundige undersøkelser, og kanskje langvarig behandling, blir de ikke friske eller bedre av plagene sine. Det er faktisk ganske mange som opplever dette.

Ikke sjelden kan homeopati faktisk være en “siste utvei” som bringer hjelp til pasientene. Vi snakker ikke her om livstruende sykdommer som for eksempel kreft, men om sykdommer og plager som allikevel kan være tunge å leve med. Og som pasientene er lykkelige for å bli kvitt. Her er to eksempler.

En kvinne sliter med premenstruelle plager

Hun beskriver at hun blir forvandlet fra den rolige, sindige, omsorgsfulle, pliktoppfyllende og trivelige personen hun egentlig er, til en sur, sint, kranglevoren, urimelig, tårevåt kvinne de siste dagene før menstruasjonen kommer. Da synes hun at hele verden er imot henne, at mannen er helt udugelig, og at ungene bare maser og roter. Ingen forstår henne, og ingen kan trøste. Dette skjer hver måned, og det er umulig å forhindre det. Hun selv, hele familien, kolleger og venner får nyte godt av at en velvalgt homeopatisk medisin som tas over 2-3 måneder får hele problemet til å opphøre – ofte for alltid, eller med noen få medisindoser nå og da.

En mann sliter med betennelse i prostata (prostatitt)

Han er oppgitt, fordi betennelsen ikke vil gi seg. Den har vært verre og bedre over mange år. Antibiotika er prøvd flere ganger, selv om denne betennelsen oftest ikke skyldes bakterier. Det er smertefullt, og hemmer ham i sin utfoldelse på mange områder i livet. Homeopatiske medisiner kan svært ofte få prostatitt til å forsvinne for godt.

Det samme kan sies om homeopatisk behandling av mange kroniske betennelser, det være seg i ørene, bihulene, halsen, bronkiene, urinveiene osv.. Homeopatiske medisiner styrker immunforsvaret, slik at kroppen greier å bekjempe betennelsene. Det blir ofte siste utvei, men burde vært førstevalget!