Ukategorisert

Australske homeopater slår tilbake mot negativ rapport

Av 3. november 2015Ingen kommentarer

Mars 2015 kom en rapport fra Australia ved National Healt and Medical Research Council (NHMRC) som hevdet at homeopati ikke hadde påviselig effekt mot sykdom. Rapporten vakte harme verden rundt. Nok ett angrep mot homeopatien. Rapporten fikk mye kritikk for bl.a. ikke å ha involvert homeopati miljøet i Australia. Også utvalget av studiene som rapporten var bygget på, ble kritisert.
Saken har gått videre og nå har homeopatforbundet i Australia (AHA) og komplementær medisinerne (CMA) startet en prosess der de påviser mange formelle, metodiske og interessekonflikt feil ved rapporten.
Dette har ført til at NHMRC har måttet møte til juridiske forhandlinger med forbundene og må gjennomgå rapporten på nytt.
Målet for AHA og CMA er å få lagt hele rapporten død.
NHL ønsker lykke til og applauderer.