Kjersti Stuestøl blir forbannet; på hvilket grunnlag?

Av 4. september 2015september 13th, 2021Ingen kommentarer

Kjersti Stuestøl skriver i Aftenpostens Meninger 03. sept. 15 om en artikkel i BAM Spedbarn som gjorde henne som nybakt mor forbannet. Hun referer til en artikkel der en alternativ terapeut sier at naturmedisiner og homeopati kan brukes mot infeksjoner hos barn. Terapeuten gjør det klart flere ganger at en må være nøyen med å følge tilstanden til barnet hele tiden og kontakte lege om nødvendig.

Stuestøl skremmer med ett dypt tragisk dødsfall

Artikkelen opprører Kjersti sterkt og hun henviser til ett svært tragisk dødsfall i USA i vinter. Der døde ett 18 mnd. gammelt barn på grunn av manglende behandling for en ørebetennelse som utviklet seg fatalt. Denne historien er selvsagt dypt tragisk og kunne vært unngått. I historien hun referer til, har foreldrene en religiøs overbevisning og de nekter å behandle barnet med «farlige kjemiske medisiner». De behandler barnet «etter homeopatiske prinsipper» med urtemedisiner. Jeg kan ikke se at foreldrene har noen medisinsk eller komplementær medisinsk bakgrunn. Heller ikke at det var homeopatiske medisiner som ble brukt. Kjersti Stuestøls artikkel vinkles som ett innlegg mot homeopati noe jeg finne svært søkt.

Ingen skal behandle med homeopati uten å være kvalifisert

Å foreskrive homeopatiske medisiner riktig krever en lang utdanning. I mange land kreves det en universitets grad. I Norge har våre medlemmer i NHL 4-5 år utdanning innbefattet medisinske fag. Derfor håper og tror jeg at en slik tragisk historie aldri ville skjedd men kvalifisert homeopatisk behandling.

Bruken av antibiotika må ned for å hindre resistens

Jeg seg mange barn med akutte og gjentatte infeksjoner på kontoret. Kommer ikke bedringen fort ved en akutt infeksjon, er veien til legen kort. Som regel trengs det ikke. Dermed er nok en antibiotikakur spart. Det er bra for barnet. Barn som får hyppige kurer med antibiotika har større risiko for astma. Det at foreldre vil velge homeopati først har de full rett til.

Bruk kvalifiserte homeopater

Undersøkelser i Norge og Europa viser at de som kommer til homeopat, går til legen sin for de samme lidelsene. Homeopater MNHL er godt kvalifiserte og pasientens sikkerhet kommer alltid i første rekke. Uansett hvilken behandling som gis, må en følge tilstanden til pasienten nøye.