Helse

Bli kvitt helvetesild raskt og effektivt

Av 29. juli 2015september 19th, 2021Ingen kommentarer

 

Helvetesild kan behandles med homeopati

Helvetesild kan behandles med homeopati

Helvetesild bærer navnet sitt med rette! Det medisinske navnet er herpes zoster. Sykdommen skyldes infeksjon i nerver som forsyner visse områder i huden. Det er en tilstand som forårsaker hissig utslett med blemmer og sår. Smertene kan vedvare etter at utslettet er forsvunnet og sårene grodd, av og til i flere måneder, og i sjeldne tilfeller i flere år. 

Helvetesild angriper ofte et bestemt hudområde over ribbena på den ene siden av kroppen, sjeldnere nakken og armene eller lavere partier på kroppen. Ansiktet og øynene kan også bli angrepet. Helvetesild som rammer øynene (herpes zoster ophtalmicus) kan skade øynene.

Årsaker

Helvetesild skyldes vannkoppeviruset varicella zoster. Det forårsaker også vannkopper. Ved vannkopper uskadeliggjøres de fleste virale organismene, men noen overlever og blir liggende igjen i kroppen i visse sensoriske nerver. Dersom immunforsvaret svekkes, kan vannkoppeviruset aktiveres og forårsake helvetesild. Blemmer og sår opptrer i områdene omkring nerven(e) som er angrepet av viruset. Vi ser utbrudd av sykdommen oftere hos eldre mennesker, men det forekommer også hos barn og unge.

Symptomer

Først oppstår generelle influensalignende symptomer sammen med irritasjon av et bestemt hudområde  på én side av kroppen. Etter 2-5 dager kommer utslettet. Huden blir rød og det dannes blemmer som sprekker etter hvert. Det dannes deretter skorper som vanligvis faller av i løpet av to ukers tid. Smertene er ofte svært intense, siden de utgår fra nerver. Jo eldre pasienten er, desto mer omfattende er ofte utslettet og smertenes intensitet og varighet. Helvetesild i øvre del av ansiktet angriper ikke nødvendigvis øyet, men dersom dette skulle skje, kan hornhinnesår eller uveitt (betennelse i øyets regnbuehinne) oppstå. Dette er potensielt alvorlige tilstander som kan være skadelige for øyet.

Medisinsk behandling av helvetesild

Antivirale medikamenter kan redusere alvorlighetsgraden i sykdommen dersom behandling igangsettes straks. Hvis behandlingen igangsettes noe senere, kan lite gjøres med selve sykdomsforløpet. For øvrig gis behandling av huden i form av inntørkende og antiinfeksiøse midler. Ellers gis vanlige smertestillende medikamenter.

Homeopatisk behandling av helvetesild

I homeopatien helbreder man alltid etter “likhetsloven”, som innebærer at man prøver å finne den medisinen som passer til hele pasienten. Pasienten kan da få god hjelp til å komme raskt gjennom sykdomsforløpet, samtidig som medisinen styrker hele personen. Men siden helvetesild skyldes en virusinfeksjon, har de fleste pasientene svært like symptomer. Derfor er det veldig viktig å fokusere på de lokale symptomene som oppstår. Dersom pasienten kommer til behandling under selve sykdomsutbruddet, er det stor sjanse for at behandlingen kan hjelpe raskt og godt. Det kan være vanskeligere å avhjelpe nervesmerter som har bestått i måneder eller år, men også det kan gå fint.