Norsk forsker setter spor i Europa

Av 5. juni 2015september 13th, 2021Ingen kommentarer
Petter Viksveen  på HRI-konferansen

Petter Viksveen på HRI-konferansen

Stemningsrapport fra Roma.

250 homeopater og forskere fra over 30 land er i helga (5.-7.juni) samlet for å dele siste nytt innen forskning.

Fra salen var det en glede å se og høre Petter Viksveen, som en av de første på talerstolen, presentere sitt “Homeopathy in self-reported depression”- prosjekt. Målet med studien er å måle om homeopati i tillegg til konvensjonell behandling er mer effektivt enn konvensjonell behandling alene. Petter har brukt flere statistiske analysemetoder for bedre å forsøke å forstå og kunne tolke resultatene. Det ble presentert på en lettfattelig og engasjerende måte. Imponerende  kom han i mål godt innenfor tildelt tid til tross for studiens omfang. 

Konferansen holdes på luksuriøse Radisson Blu ved hovedjernbanestasjonen Termini i Roma. Frokost og lunsj inntas på takterrassen i 8. etasjen med utsikt over Romas tak hvor det tilbys deilig italiensk mat og drikke inkludert cappucino og latte dersom man når frem i køen før neste sesjon begynner.

I går kveld hadde vi en unik anledning til å bli guidet rundt på Museo Omeopatica, det eneste museum i verden av dette kaliber. Originalversjonen av Hahnemanns artikkel “Versuch uber ein neues Prinzip” var en opplevelse. Velkomstdrink i ruinene av det gamle Piazza Navona og mingling blant kolleger – super start. 

Hahnemanns første artikkel om det nye prinsipp

Hahnemanns første artikkel om det nye prinsipp

 

Karen Seyersted og Linbjørg Bardal Skalleberg