Helse

Tanker rundt en dag på homeopatens kontor

Av 17. mars 2015september 19th, 2021Ingen kommentarer

 

Frisk med homeopati

Frisk med homeopati

Hvordan redusere antibiotikabruk

En ung mann på atten år har hatt mange infeksjoner i hals og kjertler. Han har fått mange kurer med ulike antibiotika.  Men hver gang kommer infeksjonene tilbake etter noen uker.  Formen hans har blitt dårligere. Han sliter på skolen, forsover seg, får mye fravær og er redd for å måtte avbryte skolegangen.  Legen hans gjør så godt han kan. Undersøkelser er gjort uten noe spesielle funn som kan følges opp. 

Hva kan jeg som homeopat gjøre? Jeg lytter til historien, spør om det var noe som skjedde da «helsen fikk en knekk»?  Jeg tenker det er noe som har gjort at immunsystemet ikke fungerer som det lenger skal.  Jo, han har ifølge undersøkelsene hatt kyssesyke en gang. For en homeopat er en slik informasjon gull verdt.  Vi har medisiner som i generasjoner har blitt brukt for å stimulere immunsystemet, etter en kraftig infeksjon.  Etter behandlingen ble ungdommen fort bedre.  «Jeg er den gamle meg igjen!». Denne setningen hører jeg ofte, og gir meg lyst å stå på videre.  Men dessverre er det ikke alltid jeg klare å finne ut av det, og bedring kommer seint, eller uteblir.  Slik vil det alltid være. Ingen klarer å hjelpe alle.

 

Hvorfor har vi ikke hørt om dette på helsestasjonen?

Ikke minst er det mange småbarnsforeldre som sier at «de har fått ungen sin tilbake». Infeksjoner i ører og luftveier hos barn de første årene i barnehagen plager mange. Sykedagene blir fort mange for småbarnsforeldre. Dette kan fort snu seg, med rett behandling av ungen. Noen foreldre blir oppgitt og indignerte, og spør meg «hvorfor får vi ikke opplysning om homeopati på helsestasjonen eller hos legen»?  Helsestasjonen får ikke lov å opplyse om det, er svaret jeg gir. De mener det ikke finnes dokumentasjon på at hoemoapti virker. Det er feil. Studier viser bl.a. at luftveisinfeksjoner hos barn bedres ved bruk av hoemopati.

 

Hva er det med lille Norge?

Jeg har utenlandske småbarnsforeldre fra Tyskland, England, Frankrike mfl. som blir helt fortvilet over den holdningen de møter hos legen sin, når de ønsker homeopatisk behandling for barnet sitt.  Der de kommer fra, blir de tilbudt homeopati som behandling ved for eksempel ørebetennelse hos barn.

 

Hvordan demping av symptomer forverrer hele helsetilstanden

En annen pasient har slitt med kroniske bihulebetennelser i mange år. Han har vært operert, brukt steroid nesespray og mange kurer med antibiotika, men er fortsatt plaget. Leddene har begynt å verke, det verker i tenner, sure oppstøt plager og søvnen er ikke slik den var. Alt sliter på humøret og livskvaliteten. For meg som homeopat viser denne historien at lidelsen har påvirket hele kroppen, som sliter for å prøve å holde seg gående. Hele systemet skriker etter hjelp, noe symptomene viser. Jeg samler symptomene, og analyserer de i en database. Slik kommer jeg frem til en homeopatisk medisin, som jeg skriver resept på. Etter noen måneder er denne pasienten også «ett nytt menneske». 

 

Et stort potensiale for Helse- Norge og for det enkelte mennesket

Hvor mange slike historier skal til før myndigheter forstår at det ligger ett stort potensiale i homeopati, utført av velkvalifiserte homeopater MNHL? Jeg er fult klar over at enkelthistorier ikke holder vitenskapelig.  Men disse enkeltpersonene får hjelp, og ett mye bedre liv.

 

Kostnadseffektivt

 Personer som benytter seg av homeopati, bruker mindre antibiotika og har mindre behov for legebesøk. Det sparer helsebudsjettet for store summer, noe som er påvist i studier. Det som teller er at helsen til pasienten blir bedre uansett hvilken behandling som brukes skulle jeg tro?

 

Psykisk helse så vel som fysisk

Jeg snakket også med en kvinne i 40 årene i dag.  Hun kom til meg for behandling av angst for tre måneder siden. Hun har en lang og tragisk historie bak seg. I perioder har hun gått i terapi, og brukt mye medisiner. Nå ønsker hun å slutte med medisinene, og vil heller prøve en annen behandling. Å behandle angst vil ta tid, og kan være en utfordring for begge. Homeopatisk medisin har vist seg å redusere angsten betraktelig hos denne pasienten. Med hjelp fra legen sin har hun klart å slutte med medisiner, og så langt ser det ut til å gå svært fint. Men det er viktig at hun holder regelmessig kontakt med både homeopat og lege, for å vedlikeholde den forbedrede helsen.

 

Hormonelle plager

Den siste oppfølgingen jeg har i dag, er en ung kvinne i 20 årene som aldri har fått «hormonene i balanse», etter siste fødsel for ca. 3 år siden. Prøvene hun hadde tatt hos legen var normale. Hun slet med humørsvingninger, nedstemthet og trøtthet før mens. Det gikk utover henne, barna og mannen. Ved siste mens ble hun overrasket over at blødningen kom uten alle plagene på forhånd. Den kom helt overraskende. Mange kvinner søker hjelp for premenstruelle plager, og flere av dem blir bedre etter bruk av homeopatisk medisin.

 

Tid for å få hjelp med allergien

I disse dager nærmer allergisesongen seg med stormskritt. Flere studier er gjort på homeopatisk behandling av allergi. Den gode effekten pasientene opplever er vist i studier. Det er viktig å starte forebygging tidlig med det vi kaller «konstitusjonell» behandling for å gjøre kroppen mer tolerant når pollen kommer. Når sesongen er i gang, kan vi gi akutt hjelp for de verste plagene. Studier viser at allergikere trenger mindre allergimedisiner etter homeopatisk behandling. Mange er skeptiske til homeopati.  Det er bare tull sies det.  En pasient var ille plaget i mange år. Han fikk mye allergimedisin og kortisonsprøyter om våren, men sommeren var forferdelig selv om. Hans replikk var, «Her får jeg en tablett av deg om våren, så er hele sommeren bra?  Hvorfor bruker ikke alle dette?»

 

Skånsom og effektiv behandling

Homeopati kan hjelpe mange, men dessverre ikke alle. Virkningen er skånsom og det kan ta tid før full effekt er oppnådd. Av medisinen følger få og ufarlige bivirkninger. All medisin som har virkning, kan også ha bivirkninger. Om lag en av ti kan føle ubehag i kroppen de første dagene etter behandlingen starter. Symptomer de har kan også forsterke seg den første tiden. Men for meg viser det at kroppens forsvarssystemer aktiviseres.

 

Sammen kan du og en homeopat MNHL oppnå gode resultater med dine helseproblemer.  Skal du prøve homeopati finner du kvalifiserte homeopater MNHL i oversikten på denne siden. Du finner også referanser til studier.  Lykke til.