ForskningNyheter

Betenkelig forskningsformidling

17.-28. september pågår Forskningsdagene, for å feire forskning. I den forbindelse har de et lystig arrangement for å vekke interesse: “Forskning + Standup = Sant”. Dr. Jonas Kinge Bergland kommer med sitt eget show: Dr. Bergland og den alternative medisin. I en slik sammenheng blir det satt likhetstegn mellom latterliggjøring og forskning. At vitser er basert på fakta.

Det er lett å se behovet for en populistisk og morsom fremstilling av forskning, men når utgangspunktet er en ensidig tolkning av forskningen, blir det galt. Slik går det når behovet for å hovere er større enn ønsket om sannhet. I forbindelse med forskningsdagene kan man sende inn melding på twitter med emneknagg #tenklittpaadet, for å stimulere de store tankene, så vi spør – Hvor var placeboeffekten før pasienten gikk til homeopat?

Alle homeopater ønsker forskning velkommen. Ønsker du å donere penger til forskning, så ta kontakt med NHL eller homeopatistiftelsen “Steingrim Hauffen og Einar Larsens Stiftelse til Fremme av Homepati”.

http://www.homeopatistiftelsen.no/

http://www.forskningsdagene.no/

http://www.firda.no/nyhende/article7589522.ece

 

2386″]