Helsepolitikk

MNHL er garanti

Av 14. september 2014Ingen kommentarer
Homeopat MNHL er din garanti for at homeopaten har utdannelse <br/><i><small>Foto Freedigitalphotos.net / digitalart</small></i>

Homeopat MNHL er din garanti for at homeopaten har utdannelse
Foto Freedigitalphotos.net / digitalart

Alle kan kalle seg homeopat. Det kreves faktisk ingen krav til forkunnskaper. Hvem som helst kan skru opp et skilt på døra og begynne å behandle pasienter og foreskrive medisiner.

MNHL – Medlem av Norske Homeopaters Landsforbund –  er det eneste garantien du har for at homeopaten din er skikkelig utdannet.

Krav til utdannelse

For å bli medlem av Norske Homeopaters Landsforbund må man ha medisinsk grunnfag og studert ved en av våre to skoler i ca 3 år eller ha tilsvarende kompetanse. Medlemmer som søker opptak uten våre forhåndsgodkjente studier må godkjennes av vår egen akkrediteringsnemd.

Å bli homeopat MNHL krever et omfattende studie som tar for seg hvordan de enkelte medikamentene virker, og ikke minst, hvordan man skal komme frem til det rette medikamentet i hvert enkel tilfelle.

Homeopati søker å kurrere årsaken til sykdommen, ikke bare lindre smerten. Samme symptomer kan ha vidt forskjellige årsaker selv om de slår ut på med samme sykdomsbilde. Tenk bare på hvor mange årsaker det kan være til at du har vondt i hodet! Derfor må vi ofte bruke forskjellige medisiner på samme sykdom.

Etiske regler

En homeopat MNHL er også underlagt strenge, etiske regler.

Å finne årsaken til sykdommen er mye vanskeligere enn å finne og kurere symptomene. Derfor kan en konsultasjon hos en dyktig homeopat fort ta en 1 time. Spørsmålene kan blir nærgående og svarene vanskelig å finne. Hos en homeopat MNHL kan du være trygg på at informasjonen du oppgir blir mellom deg og behandleren.

Vær feig!

Det finnes andre foreninger som også organiserer homeopater. Riktignok ingen som kun organiserer homeopater slik som NHL. Andre foreninger organiserer flere grupper med alternative behandlere under samme paraply. Men det finnes ingen andre foreninger som stiller spesifikke krav til utdannelse hos medlemmene.

Vi sier ikke at det ikke finnes dyktige homeopater utenfor vår organisasjon. Det gjør det helt sikkert. Men du vet aldri hvem som er hvem.

Vær feig. Ikke ta sjansen på å sette deg i en stol hos en homeopat som ikke kan sette MNHL etter navnet sitt!

2145″]

 

Skriv en kommentar