Helsepolitikk

En studie i krisehåndtering

Av 2. september 2014Ingen kommentarer

På NRK i dag tidlig ble det vist i en bred reportasje et 40-50% av informasjonen om medisinen som blir gitt fra legemiddelindustrien til legene er feil.

En forskningsrapport viser at det er misvisende reklame og produktinformasjon. Virkningen overdrives og sannheter trekkes så langt at de ikke er gjenkjennelig. Informasjonen er så misvisende at det kan gå utover pasientene.

Lederen for Legemiddelindustrien, Karita Bekkemellom, blir intervjuet. Riktignok slipper hun billig unna. Journalister vil nødig kveste bransjen som har hjernevasket dem. Men hennes opptreden er uansett en studie verdt.

Uten å blunke, ut en eneste indikasjon på at hun er beklemt forteller hun “en feil er en for mye”. og “vi er opptatt av å gir riktig informasjon om kliniske opplysninger”.

Jeg aner ikke hva journalisten spurte om, men hun svarer neppe på spørsmålet!

Før intervjuet har hun satt seg inn i problemet og bestemt seg for hva hun skal si. Og uansett hva intervjueren spør om så ignorer hun spørsmålet. Hun svarer neppe. Hun sier det hun vil si. En passe dose med fagutrykk gir henne kredibilitet. Ikke så mye at det blir gresk for legfolk, men nok til at alle skjønner at dette har hun greie på.

Se hennes svar gang etter gang og lær!

Skriv en kommentar