ForskningHelse

Homeopati lovende for infertile par.

Av 22. april 2012september 19th, 2021Ingen kommentarer


Infertilitet er et problem som rammer mange og kan oppleves svært stressende. Selv om mange søker medisinsk hjelp, ser vi  en økning av antall personer som ønsker å konsultere homeopater og andre komplementære og alternativ medisinere (KAM) utøvere. En grunn er at KAM utøvere behandler par med en mer helhetlig tilnærming enn konvensjonelle behandlere.

Homeopati lovende for infertile par. Homeopati spesielt har stor suksess i å løse både fysiske og følelsesmessige/mentale ubalanser som negativt påvirker fruktbarheten. Ved å ha fokus på å hjelpe hver enkelt person helhetlig, kan deres unike og mangfoldige problemer ofte forsvinne.

 

Forbedret fruktbarhet hos kvinner behandlet med homeopati. En studie av 67 kvinner, viste 57% økning i fruktbarhet. *1

Homeopatisk behandling syntes å påvirke flere faktorer som er viktige for å kunne bli gravid, så som regulering av menstruasjonssyklus, regulering av hormoner og økt eggløsning. Studien var dobbeltblind placebo kontrollert der hvem som fikk homeopatisk behandling og hvem som fikk placebo piller forble ukjent til etter studien.

Forbedret spermie kvantitet og kvalitet. I et forsøk med 45 menn med redusert sædcelle kvalitet, økte antall og kvalitet etter individuell homeopatisk behandling. *2. Par som deltok i prosjektet hadde i gjennomsnitt prøvd å bli gravide i mer enn fire år (fra 2 til 11 år). Forskerne fant 65% økning i antall sædceller hos menn med spesielt lavt antall celler, og 37% økning generelt.

God bevegelighet er avgjørende for at sædceller skal kunne befrukte et egg. Etter et år med homeopatisk behandling hadde antall sædceller med god bevegelighet økt med over 80%. Den største effekten ble sett hos menn med både lavt antall og dårlig bevegelighet for sædcellene med en bedring på over 180%. Deltakerne opplevde også bedring i deres generelle helsetilstand.

Homeopatisk behandling koster en brøkdel av de mest vanlige fruktbarhetsmedisinene og medisinske behandling.

*1 Bergmann J, Luft B, Boehmann S, Runnebaum B, Gerhard I. The efficacy of the complex medication Phyto-Hypophyson L in female, hormonerelated sterility

*2 Gerhar I, Wallis E. Individualized homeopathic therapy for male infertility.

253″]