Nyheter

Legemiddelverket advarer mot bruk av Dentinox

Av 26. august 2011september 13th, 2021Ingen kommentarer

I en artikkel i Aftenposten onsdag 24/8-11 kunne vi lese at Legemiddelverket nå advarer mot bruk av den reseptfrie smertedemperen Dentinox. Dentinox brukes som lokal bedøvelse under tannfrembrudd hos barn, og bare i fjor ble det solgt 78 000 flasker til norske småbarnsforeldre. Med tanke på at det årlig fødes omkring 60 000 barn i Norge kan man anta at svært mange bruker dette til sine barn.

Tannfrembrudd hos barn kan være smertefullt. Det advares  mot bivirkninger av den reseptfrie smertedempende  Dentinox.

Tannfrembrudd hos barn kan være smertefullt. Det advares mot bivirkninger av den reseptfrie smertedempende Dentinox.

Bakgrunnen for advarselen er at det i USA har vært meldt om en rekke tilfeller av den sjeldne, men alvorlige bivirkningen hemoglobinemi. Dette er en tilstand som fører til at det fraktes for lite oksygen rundt i kroppen med blodet, som kan gi grå- eller blåfarget hud og lepper, kortpustethet, svimmelhet og rask hjerterytme. Dentinox inneholder samme virkestoff, men i lavere doser.

Tannfrembrudd hos barn er en hyppig årsak til at foreldre velger å ta med barna sine til homeopat. Homeopaten tar en grundig konsultasjon og velger ut en homeopatisk medisin basert på symptomene barnet har. Homeopatiske medisiner er skånsomme og milde, og er derfor et fint alternativ til små barn. Homeopaters erfaring er også at barn responderer raskt på homeopatisk behandling.

Det er imidlertid ikke nok forskning på homeopati til at myndighetene kan gå ut med råd om homeopatisk behandling. Norske Homeopaters Landsforbund har som ett av sine mål å stimulere flere til å forske på homeopati.

196″]