ForskningHelse

Trygt alternativ ved søvnvansker

Av 5. august 2011september 19th, 2021Ingen kommentarer
Homeopati for dine søvnplager.

Homeopati for dine søvnplager.

Media har meldt om stadig økende forbruk av den foreskrevne medisinen melatonin blant unge. Selv om melatonin regnes for å være tryggere enn vanlige sovemedisiner er virkningen på barn utilstrekkelig dokumentert.

Et trygt alternativ til melatoninpreparater er homeopatisk behandling. En nylig publisert studie bekrefter homeopaters erfaringer med behandling av søvnproblemer.

 

 

I forskningsstudien fikk en gruppe deltagere med søvnvansker homeopatisk medisin, mens den andre gruppe fikk virkningsløse narrepiller, såkalte placebo-piller. I homeopatgruppen så man at deltagerne i snitt sov fra 1 til 1.4 timer mer over den følgende måneden. I placebo gruppen fant man ingen endringer. Studiet var dobbelt-blindet, hvilket betyr at pasienter og behandlere under forsøket ikke visste hvem som hadde fått hva. Forskere har også påvist endringer i søvnmønsteret i gjentatte studier hos rotter og mus som får homeopatiske medisiner. Homeopati er en trygg behandlingsform som er kjent for å ikke ha negative bivirkninger.

Homeopatisk behandling til unge med søvnvansker er et godt tilbud til de som ønsker å takle symptomene på en helhetlig og effektiv måte. Foreskrevne homeopatiske medisiner er trygge i bruk. Homeopati har eksistert i over tohundre år, medisinene er godt kartlagt.
Referanser

European Central Council of Homeopaths (ECCH). The Safety of Homeopathy. An ECCH Report. January 2009. Tilgjengelig på http://www.homeopathy-ecch.org/images/stories/pdf/the%20safety%20of%20homeopathy%202009.pdf

 

Naudé DF, Couchman IMS, Maharaj A. Chronic primary insomnia: Efficacy of homeopathic simillimum. Homeopathy 2010, 99: 63-68.

Ruiz-Vega G, Pérez-Ordaz L, León-Huéramo O, Cruz-Vázquez E, Sánchez-Diaz N. Comparative effect of Coffea cruda potencies on rats. Homeopathy 2002, 91: 80-84.

Ruiz-Vega G, Pérez-Ordaz L, Cortés-Galván L, Juárez-G FM. A kinetic approach to caffeine–Coffea cruda interaction. Homeopathy 2003; 92: 19-29.

Ruiz-Vega G, Pérez-Ordaz L, Proa-Flores P, Aguilar-Díaz Y. An evaluation of Coffea cruda effect on rats. Br Hom Journal 2000; 89: 122-126.

Ruiz-Vega G, Poitevin B, Pérez-Ordaz L. Histamine at high dilution reduces spectral density in delta band in sleeping rats. Homeopathy 2005; 94: 86-91.

Sukul A, Sinhabau SP, Sukul NC. Reduction of alcohol induced sleep time in albino mice by potentized Nux vomica prepared with 90% ethanol. Br Hom Journ 1999, 88: 58-61.

194″]