Helsepolitikk

Multiresistens

Av 14. juni 2011september 13th, 2021Ingen kommentarer

I Aftenposten 7. Juni 2011 kunne vi lese om at en hel verden kjemper for å vinne kappløpet mot bakterier som er i ferd med å bli resistente mot all antibiotika.

Selv om det de siste årene har blitt økt fokus på å begrense antibiotikabruken, er det allikevel hyppig bruk som fører til multiresistente bakterier.

dreamstimefree_1920634ny2

 

Det at legemiddelindustrien selv regulerer hva slags medisiner de forsker på og utvikler er også med på å forverre situasjonen. Overlege Martin Steinbakk i Folkehelseinstituttet forteller at legemiddelindustrien ikke finner det økonomisk interessant å forske på antibiotika. Det er mer innbringende å utvikle medisin mot kronisk sykdom.

Ønsker man virkelig et helsevesen som er styrt av legemiddelindustriens profitt?

Homeopater har i alle år vært kritiske til den høye bruken av antibiotika ved lettere infeksjoner. Man bør flytte fokus fra behandling til forebygging. Homeopater MNHL søker å styrke pasientens immunforsvar ved hjelp av homeopatiske medisiner. Lettere infeksjoner kan lindres ved hjelp av homeopatisk behandling og sykdomsforløpet kan kortes ned.

Finn en homeopat MNHL der du bor ved å trykke HER

 

180″]