Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/8/nhl.no/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Alternativ medisin på sykehuset! - Norske Homeopaters Landsforbund
ForskningHelsepolitikkNyheter

Alternativ medisin på sykehuset!

Av 4. april 2011september 13th, 2021Ingen kommentarer

En ny stor undersøkelse viser at halvparten av norske sykehus og en tredjedel av danske sykehus tilbyr alternativ medisin til sine pasienter! Hyppigst brukt er akupunktur, men undersøkelsen viser også at pasientene ved sykehusene får tilbud om homeopati, biofeedbakc, fotsoneterapi, cupping, urtemedisin, aromaterapi og gestaltterapi.

Behandlingene blir oftest utført av egne ansatte med tilleggsutdannelse i ulike alternative terapier. Dette gjelder både fysioterapeuter, jordmødre, leger og sykepleiere. Ett norsk sykehus har ansatt en behandler som er utdannet homeopat og akupunktør som rådgiver.

Undersøkelsen viser også at bruken av alternative behandlingsmetoder på norske sykehus har økt kraftig det siste tiåret. Dette mener vi i NHL er svært positivt for pasientene, og vi håper denne trenden fortsetter!

Ønsker du å lese hele undersøkelsen? Last ned her.

<em>Foto: FreeDigitalPhotos.net/<a style=’text-decoration: underline;color: #0066cc;’