HelseNyheter

Styrk immunforsvaret ditt i influensasesongen!

Av 28. februar 2011september 19th, 2021Ingen kommentarer

Å styrke immunforsvaret innebærer mange ting. God søvn, ikke slite seg ut, riktig kosthold og emosjonell trivsel, er alle faktorer som påvirker vår motstandskraft. Zink, C-vitamin og D-vitamin, er også gode hjelpere i vinterhalvåret. Den årlige influensaepidemien øker vanligvis på rundt juletider, og det er gjerne flere forskjellige influensavirus i omløp. Den årlige influensavaksinen inneholder gjerne tre typer influensavirus, som man antar vil dominere for den kommende influensasesongen. Det er en liten prosentandel av de som har influensalignende sykdom, som faktisk er forårsaket av influensavirus. Når det er sagt, kan noen få svært milde symptomer av influensavirus, men man kan også bli riktig så slått ut av et vanlig forkjølelsesvirus.

Det er ikke uvanlig at det å gjennomgå en influensa oppleves som revitaliserende. Dessuten ser det ut til at det å gjennomgå en influensa styrker immuniteten generelt overfor influensavirus. Derfor kan det være en god ide å la naturen gå sin gang også, og heller pleie seg selv med gode teer, chili, hvitløk, sitron, ingefær og honning. Og har du litt feber, så prøv å styr unna febernedsettende tabletter. Et godt immunsystem vil kunne reagere positivt på behandling med homeopatiske medisiner og hjelper kroppen til å komme styrket ut av det. Det vi prøver å oppnå med en homeopatisk medisin er å stimulere kroppens immunforsvar ut fra likhetsprinsippet. For å foreskrive riktig medisin ved akutte influensalignende symptomer, vil viktige spørsmål dreie seg om hvordan symptomene arter seg der og da: Kom symptomene brått eller sakte? Etter å ha vært utsatt for kald vind? Hvilket symptom er mest plagsomt? Hodepine samtidig? Bensmerter? Frysninger og svette? Ansiktsfarge? Hva bedrer symptomene? Ligge helt i ro? Rastløshet? Varm drikke eller kald drikke? Sår hals på begge sider, eller bare den ene? Tørrhoste eller løs hoste? Oppstår bihuleplager? Som man skjønner vil symptomene være individuelle, og medisinen må velges ut fra hver enkelt pasients symptomer.

Her er noen korte eksempler på et lite utvalg av midler:

Forebyggende behandling (eksempler):

Influenzinum 200, Polyinfluenzinum, Bacillinum C30, “Genus epidemicus” (varierer fra sesong til sesong).

Midler du kan kjøpe inn til ditt husapotek:

Aconitum C30 – den typiske norske vinterforkjølelsen som oppstår plutselig etter å ha blitt utsatt for kald vind.

Belladonna C30 – Feber med høyrødt ansikt. Godt middel å ha for hånden for barnefamilier.

Gelsemium – Helt utslått av influensa, med det karakteristiske symptomet med svært tunge øyelokk, vanskelig å holde øynene åpne.

Eupatorium perfoliatum C30 – Typisk kraftig influensa med utpregete smerter i kroppen og hodepine.

Baptisia C30 – Når det med influensaen medfølger diare.

Drosera rotundifolia C30 – et svært viktig middel ved voldsom hoste.

Spongia tosta C30 – Når symptomene setter seg på ørene, og de oppleves tette. Hoste.

Pulsatilla C30 – Rikelige gule sekreter, og løs hoste. Klengete. Nok et kjekt middel å ha for hånden for barnefamilier spesielt.

Phytolacca decandra C30, Mercurius solubilis C30, Ailanthus glandulosa C30 – når en svært vond hals er det mest fremtredende.

Silicea, Sulphur, Hepar sulph, Nux vomica, Mercurius – Dette er svært viktige midler for de som stadig får bihulebetennelser med forkjølelsen. Godt for de som har fjernet mandlene, og i etterkant av dette opplever hyppige bihuleplager. Kan med fordel tas forebyggende. Vet du at du alltid får bihulebetennelse i løpet av vinteren, så oppsøk homeopat allerede i dag.

For å sikre at du får behandling hos en homeopat som har minimum grunnfag medisin samt tilstrekkelig antall timer i homeopatiske fag anbefaler vi deg å oppsøke en homeopat MNHL. Medlemsskap i Norske Homeopaters Landsforbund er en kvalitetssikring i Norge der enhver kan kalle seg homeopat og starte praksis.

Alle homeopatiske midler kan kjøpes reseptfritt på apotek.

Med ønske om en frisk vinter,

Norske Homeopaters Landsforbund

94″]