Helse

Homeopati og sport

Av 23. november 2010september 19th, 2021Ingen kommentarer

Hockeytakling1

Driver du med idrett og ønsker en naturlig tilnærming til en bedre helse? Da kan homeopati være behandlingen for deg!

Homeopatisk behandling søker å styrke immunforsvaret og kroppens egne selvhelbredende krefter. Det er en individuell behandling som på bakgrunn av en grundig anamnese gir indikasjon på bruk av ulike homeopatiske medisiner som kan hjelpe deg.

 

Verdt å vite om homeopatiske medisiner:

–       De er klassifisert som legemidler i Norge og selges kun gjennom apotek

–       Står ikke på dopinglistene

–       Det er ingen skadelige bivirkninger

–       De er trygge å bruke

–       De har blitt brukt i alle deler av verden i over 200 år

–       De koster lite, og kan oppbevares lenge

 

Homeopatisk behandling har vært brukt i idretten i mange år, dette er hva Dr. Jean Marcel Ferret, legen til det franske fotballandslaget fra 1993-2004 sier om homeopati:

 

”Jeg er åpen for alle behandlingsformer. Som idrettsmedisiner fant jeg raskt at, utenom de antiinflammatoriske og muskelavslappende medisinene, var jeg veldig begrenset i forhold til behandlingen av utøverne. Jeg begynte å bruke homeopati, først tilfeldig, og deretter mer og mer. Først var utøverne overrakset og til og med litt bekymret. Så jeg forklarte hvordan og hvorfor homeopati virker. Homeopatiens største verdi innen idretten? Dens raske reaksjon. Jeg kan bruke midlene direkte på fotballbanen, sekunder etter en skade, og jeg ser at resultatene kommer umiddelbart”

 

Den mest kjente homeopatiske medisinen innen idretten er Arnica Montana. Den brukes ofte ved muskelskader, blåmerker, stivhet, stølhet og blødninger. Din homeopat vil kunne finne fram til ulike homeopatiske medisiner du bør ha tilgjengelig for akutt bruk. Homeopaten kan også hjelpe deg med å finne frem til rett homeopatisk medisin ved skader som allerede har skjedd og kroniske plager etter idrettsskader.

Dette er hva Colin Jackson, verdensmester i 110m hekk 1992-1994 sier om homeopati:

”I´d use anything that would get me back on the track as quickly as possible…homeopathy worked remarkably well: arnica tablets were really effective”

 

For en helhetlig og individuell behandling, ta kontakt med en Homeopat MNHL der du bor!

 

Skrevet av Homeopat MNHL Tiril Friid Fladeby

58″]