HomeopatiUkategorisert

Om homeopatisk medisin

Av 27. oktober 2010september 13th, 2021Ingen kommentarer

Homeopatisk medisin

– Reseptfritt legemiddel
– Kun solgt i apotek
– Fremstilt av naturlige stoffer
– Stimulerer kroppens eget potensiale til å lege seg selv

De homeopatiske medisinene produseres etter samme strenge krav og kontroll (GMP) som konvensjonelle  medisiner. Homeopatiske medisiner er reseptfrie i Norge, men de er klassifisert som legemidler av Statens legemiddelverk og er derfor kun lovlig solgt gjennom apotek. I tillegg gjennomgår de en viktig fortynnings- og potenseringsprosess.

Hvordan ta medisinen:
Medisinene skal alltid legges under tungen, eller suges. Aldri svelges hele. Medisinene kan brukes samtidig med andre medikamenter.

Homeopatiske medisiner stimulerer kroppens eget potensiale til å lege seg selv, i motsetning til tradisjonelle  legemidler som virker direkte inn på kroppens kjemiske prosesser.

Homeopatiske medisiner er ikke syntetisk fremstillt, og stammer i all hovedsak fra naturlige substanser som mineraler, planter og dyr.

Man behøver ikke å forandre livsstil eller matvaner for å bruke homeopatiske medisiner. Det er imidlertid et par ting man bør være oppmerksom på om man ønsker best mulig effekt. Visse påvirkninger kan svekke, eller i verste fall oppheve virkningen av medisinene.  Man bør derfor være forsiktig med koffein (som man finnes i bl. a. kaffe, Cola og Battery), samt produkter med sterke eteriske lukter eller smaker som kamfer, peppermynte og menthol.

Hvor får jeg tak i homeopatisk medisin?

Homeopatiske medisiner er definert som legemiddel etter norsk lov av Statens legemiddelverk (SLV)
Alle apotekene i Norge plikter å skaffe til veie homeopatiske medisiner. Du kan ta kontakt med ditt lokale apotek og spørre hvordan de best kan hjelpe deg. Din lokale homeopat MNHL veit hvilke apotek som sitter med lager.

Norges NaturmedisinSentral as

Norges NaturmedisinSentral (NNS) er i dag norges største importør av homeopatiske og antroposofiske legemidler. NNS fungerer også som et kompetansesenter og bindeledd mellom produsenter, apotek, homeopater, leger og brukere.

“]