ForskningHelsepolitikk

Doktoravhandling: “Tar barna til homeopat etter erfaringer hos lege”

Av 23. september 2010september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

Norske foreldre tar med barna sine til homeopat etter erfaringer hos lege. Foto: "@Istock.com/monkeybusinessimages"

Norske foreldre tar med barna sine til homeopat etter erfaringer hos lege.
Foto: “@Istock.com/monkeybusinessimages”

 

 

Foreldre tar sine barn med til homøpat fordi de har erfaringer med legebehandlingen som gjør at de ønsker å prøve ut alternativer. Det fremgår av doktoravhandlingen til sosiolog og homøopat Aslak Steinsbekk (38) fra Trondheim. Han disputerer ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU og er den første homøopaten i Norge som tar doktorgraden i homøopati.

Steinsbekk har også funnet at når foreldre selv velger homøopatisk medisin, er det ikke forskjell på effekten av homøopatisk medisin og placebo i forebygging av øvre luftveisinfeksjoner hos barn. Behandling gitt av homøopat viste seg å være effektiv i å forebygge øvre luftveisinfeksjoner hos barn.

Flere barn hos homøopat
Bakgrunnen for undersøkelsene som er gjort, er at det nesten er en tredobling i andelen barn blant pasienter hos homøopat. Dermed meldte spørsmålet seg om hvorfor det er slik. Videre er gjentatte luftveisplager en hovedårsak til at barn oppsøker homøopat. Fordi det er lite forskning på dette temaet, oppstod også spørsmålet om effekten av homøopatisk behandling i denne pasientgruppen.

Foreldres erfaring med homøopati i behandlingen av egne barn kan gjøre at det vil stilles andre krav til legers behandling i framtiden. Steinsbekks doktorarbeid kan skape større aksept for at det er viktig å forske på behandlingsformer som er hyppig brukt av befolkningen, selv om det er utenfor etablert medisin.

 

further title=”Kanskje du også vil like” count=”5″ post_id=”28″]