Nyheter

67% av det sveitsiske folk sa JA til alternativ medisin!

Av 17. mai 2009september 13th, 2021Ingen kommentarer

 

Det sveitsiske folk sa et overveldende JA til å inkludere komplementære behandlingsformer i landets helsetilbud. Foto:"@Istock.com/Burben_Images"

Det sveitsiske folk sa et overveldende JA til å inkludere komplementære behandlingsformer i landets helsetilbud. Foto:”@Istock.com/Burben_Images”

 

 

På 17.mai 2009 ga sveitsiske velgere et overveldende JA til et forslag om å fremme alternativ medisin: JA: 67%, Nei: 33%.

I 2005  avviste departementet de alternative terapiformene og hevdet at de ikke klarte å oppfylle lovens krav om “vitenskapelige bevis” utifra tre effektkriterier. Reverseringen i politikken nå, kommer som følge en folkeavstemning 2009 hvor to tredjedeler av Sveitserne ønsket at de komplementære behandlinger inn på listen over betalte helsetjenester.

Forslaget innebærer at komplemetær behandling, inkludert homeopati, urtemedisin og neural terapier så vel som tradisjonell kinesisk medisin, TCM, vil kunne bli betalt av den obligatoriske (i Sveits) helse forsikring.   Myndighetene sier at slik behandling må være effektiv, til en rimelig pris og passende for å bli inkludert i den konstitusjonelle listen over betalte helse tjenester.

For mer info: www.swissinfo.ch

 

9″]